misioptys Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam! Tak mnie ostatnio naszlo, zeby sprobowac cos innego. Zawsze robilem tylko blyszczace (mniej lub wiecej ) modele, wiec przyszedl czas na inny pomysl. Jako, ze nie mialem innej bazy, uzylem model ktory zrobilem duuuzo lat temu, jeszcze systemem pedzel-kasta. Jest to Mercedes 230 g firmy Italeri. Staralem sie zrobic taki ublocony samochodzik, po odcinku specjalnym. Przedstawiam efekty mojego pierwszego (ale na pewno nie ostatniego) brudzingu: Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Wyszło nieźle, czyli całkiem dobrze. Zwłaszcze, że jak piszesz to pierwszy brudny model. W następnych modelach staraj się aby na bocznych powierzchniach błoto było trochę ukierunkowane, tak jak leci spod kół. Mam jednak nadzieję, że nie pójdziesz w kierunku złomków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Bardzo fajny! Jedynie co mogę napisać to błoto na przednim zderzaku jest bardzo jasne (ale może to kwestia zdjęcia). Podobają mi się ślady brudu na kołach - to wyszło pierwsza klasa! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Dzieki! Reflect: bloto jest niestety jasne, ale jak wspominalem to moje pierwsze i gdy je rozrabialem woda zrobilo sie za luzne. Gdy je potem zageszczalem, to tym razem wyszlo za jasne, a po drodze jeszcze pigment mi sie skonczyl , a sprobowac chcialem. A patent na bloto (bez bicia przyznaje) jest Twoj z BTR-a, zwrocil mi na niego uwage Greif, ktory tez mnie na ta probe brudzenia namowil namowil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Spoko- teraz tylko dokup z 3 kolory pigmentów i spokojnie "pokolorujesz" zrobione błotko - będzie cacy :-) W tej mojej metodzie trzeba bardzo uważać z ilością wody oraz gipsu. Ale po pierwszym razie już wszystko wiadomo - po kropli wody a gipsu nie zbyt wiele, bo rozbarwia błoto i to wszystko. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi