SkivoPL Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Witam w moim pierwszym warsztacie na tym forum Jak na revell jest całkiem nieźle. Cała karoseria jest bardzo dobrze spasowana. Jedynym problemem są wgłębienia, ale już sobie z nimi poradziłem. Z racji, że jest to mój 2 model i 1 warsztat, wszystkie wskazówki i opinie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 6 Września 2014 Autor Share Napisano 6 Września 2014 Coś tu cicho Mała aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon149 Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Śliczny model będę zaglądał to częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Temat wyżej kleję ten sam model. Widzę, że u Ciebie też po zamknięciu tylnej klapy silnika jest szpara między zderzakiem a klapą, jeszcze nie wiem co z tym zrobić. Tak samo jak przebija Ci czerwony spod tłumików, miałem ten sam problem - położyłem 3 warstwy i w końcu nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthez Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Zapowiada się fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 Temat wyżej kleję ten sam model. Widzę, że u Ciebie też po zamknięciu tylnej klapy silnika jest szpara między zderzakiem a klapą, jeszcze nie wiem co z tym zrobić. Tak samo jak przebija Ci czerwony spod tłumików, miałem ten sam problem - położyłem 3 warstwy i w końcu nie widać To nie jest szpara Przez bok i tył przechodzi taki czarny pasek. Kasta dostała trochę szpachli i podkład. Nie starczyło go niestety na 2 warstwę po przeszlifowaniu. Jutro przyjdzie dostawa i będą nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Hahaha ale beka wiesz co a już myślałem, że Revell dał d**y i próbowałem to ścisnąć na wszelkie sposoby ...a tu niespodzianka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 13 Września 2014 Autor Share Napisano 13 Września 2014 Ferrari dostało już lakier. Kolor jest bardzo przekłamany, dlatego zrobiłem dodatkowe zdjęcie na którym kolor jest bardziej zbliżony do rzeczywistego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Gdyby nie ostatnie foto to bym myślał, że robisz go w pomarańczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Aktualizacja: Niestety nic więcej z tego aparatu nie wycisnę. Każde ujęcie robiłem po kilka razy z różnymi ustawieniami i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 mam ten sam etap ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Srebrne felgi nie za bardzo mi się podobają, dlatego zdecydowałem się na czarne ;) Jeszcze myślę czy nie dać na nie mat zamiast semi-gloss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Ładnie pomalowany. Można wiedzieć czym malujesz? Dobrze Cię zrozumiałem, to jest twój drugi model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Ładnie pomalowany. Można wiedzieć czym malujesz? Dobrze Cię zrozumiałem, to jest twój drugi model? Zgadza się Jest to mój drugi model. Maluję aero MAR AB-1004. Niestety kastę czeka zmywanie i malowanie od nowa. Próbując naprawić mały błąd spaprałem jeszcze bardziej Niedługo zamówię drugi spray, spuszczę z niego farbę i tym razem będę malował aero. Myślę, że wyjdzie ładniej niż puszką. I mam pytanie. Czym najlepiej zmyć farbę z kasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Kret, Dot (płyn hamulcowy), Clanlux. Ostatni najłagodniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 ...Niedługo zamówię drugi spray, spuszczę z niego farbę i tym razem będę malował aero... Nie bardzo rozumiem po co chcesz tak robić. Nie prościej kupić zwykłą farbę do aero, niż przepłacać za spray? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Dot 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi