bartek532 Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Witam, rozpoczynam pracę nad Mi-8, zestaw Bilka dobrze znany. Malowanie z szachownicą, prawdopodobnie o nr 652 z pudełka. Ale do malowania jeszcze daleko, więc może ulec zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Przepak zvezdy, całkiem niezły model ósemki z wyjątkiem kabiny - poczwarka. Polecam przeszczep od Mi-17 HB. silniki też kiepsko leżą w planach ale o wiele lepiej niż konwersja Pavli (skopiowane z modelu KP). Ja temat ósemek w skali 1/72 oparłem na modelu HB plus przerobione do właściwych wymiarów silniki właśnie od Zvezdy. Niebawem pokażę na forum owoce pracy w tym temacie. Powodzenia, chętnie zajrzę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Przepak zvezdy, całkiem niezły model ósemki z wyjątkiem kabiny - poczwarka. Polecam przeszczep od Mi-17 HB. silniki też kiepsko leżą w planach ale o wiele lepiej niż konwersja Pavli (skopiowane z modelu KP). Ja temat ósemek w skali 1/72 oparłem na modelu HB plus przerobione do właściwych wymiarów silniki właśnie od Zvezdy. Niebawem pokażę na forum owoce pracy w tym temacie.Powodzenia, chętnie zajrzę :-) Zgadzam się z Cinkiem.....HB najbardziej ma zbliżoną bryłę do oryginału,więc powodzenia a na twoje owoce Cinek,też chętnie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 11 Września 2014 Autor Share Napisano 11 Września 2014 Następny będzie HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 15 Września 2014 Autor Share Napisano 15 Września 2014 Na dzień dzisiejszy tyle z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Powoli idzie do przodu, miałem mały problem z doklejeniem tej górnej części, co kryje silnik, ale trochę cierpliwości i szpachli zaleczyły problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Belki ASO Kolega niech usunie i tą a'la MSŁ-ke z belki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 Pracę przy Mi-8 zmierzają powoli ku końcu, położona farba H116, teraz będę chciał się zabrać za podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 a czy nie będzie problemu z dopasowaniem oszklenia kabiny teraz jaj już pomalowałeś kadłub? mam też wrażenie że malujesz ciut za gęsta farbą.myślę że rzadsza farba i dwukrotne malowanie dało by lepszy efekt. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 Z oszkleniem nie będzie żadnego problemu, przerabiałem ten temat, co do farby, oliwkowa jest dość rzadka,bardzo dobrze się maluje, jedynie ta czarna, jest troszkę gęstsza, ale jest dobrze. Model był malowany dwukrotnie ;) Być może to wina zdjęć, na żywo nie ma żadnych zacieków ani "bobli". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 Mi-8 stanęło w końcu na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi