rucek Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 Niestety u mnie problem się powiekszył po posłuchaniu rady użycia zmywacza do paznokci, totalna kicha biały nalot , dużo polerowalem wygląda o wiele lepiej myslę czy nie użyć teraz na to jakiegos lakieru bezbarwnego. Dalej pozostaje lekki biały osad. Pytałem na forum bez odpowiedzi, niestety czy mozna dać na to gx-100, słyszałem też że sidolux może pomóc. Dzieki za rady ale chciałem być za szybki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Zwykły lakier bezbarwny tj samochodowy, celulozowy ( gunze ) zrobi Ci mleczną szybę. Są dwa sposoby by szyba była i przeźroczysta i błyszcząca jednocześnie. 1. Polerka pastami modelarskimi 2. zanurzenie i osuszanie na ręczniku papierowym w sidoluxie. Przy czym pamiętaj o jednym - polerując, zmniejszasz grubość szyby, przez co może ona potem nie pasować idealnie. Zbyt wiele zanurzeń w sidoluxie z kolei zwiększy grubość szyby, także wszystko z umiarem. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Rucek przykro mi, ten sposób uratował mój tyłek nie raz. Nie zamoczyłem patyczka tak, żeby był mokry, tylko trochę wilgotny - do dzisiaj tego stosuję na kolejnych modelach i działa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Spoko polerowałem, polerowałem, już mniej to widać ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi