kowal76 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Mam taki dylemat. Czy małe części modelu takie jak golenie podwozia. wyposażenie kabiny, wnęki podwozia itp też malować podkładem ?. Stosowałem do tej pory podkład na wszystko. Jak to wygląda u Was ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Ja używam podkładu w sprayu. Więc maluje wszystko od razu w całości. Rozkładam gazete ,kłade ramki i jazda. Najpierw jedna strona potem druga. I już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Malujesz całość przed sklejeniem?? o_O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Kłade podkład ze sprayu na ramki(części z ramek) przed sklejeniem. Tak jest wygodniej. A co żle robie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Sprawdziłem i teraz wiem, że jak się maluje aerografem to podkład trzeba stosować nawet na małe elementy. Pomalowałem fotel pilota farbkami Gunze H bez podkładu i farba przy dotykaniu ściera się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Kłade podkład ze sprayu na ramki(części z ramek) przed sklejeniem. Tak jest wygodniej. A co żle robie? Jak te części złożysz to szlifujesz od nowa z podkładem? Złóż model, zapodkładuj i maluj maskując, zobaczysz jakie życie jest proste Tak też można. Nigdy tak nie próbowałem. Spróbujemy czyli pożyjemy, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi