Solo Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Mój kolejny model to Draken, w wersji najprawdopodobniej J, produkt Hasegawy. Hasegawa jak to Hasegawa, nie dała do niego uzbrojenia, jednak w instrukcji podaje, że samolot w wersji J przenosi uzbrojenie AIM-4D Falcon i AIM-9B Sidewnider, czyli po szwedzku odpowiednio: Rb28 i Rb24. Mam w związku z tym pytanie: czy rakiety te przenoszone przez ten myśliwiec wyglądały tak samo jak amerykańskie oryginały, czy były to w jakiś sposób zmodyfikowane konstrukcje? Do modelu dokupiłem już sugerowany przez Hasę zestaw uzbrojenia X48-3 oraz Sidewindery B Eduarda. Pojawiły się jednak wątpliwości, czy można te pociski użyć tak po prostu z pudełka, w zestawowym malowaniu, czy należy coś zmienić. W sieci udało mi się znaleźć zdjęcie Rb24, na którym cała rakieta, poza głowicą, jest zielona: Natomiast Falcon, czyli Rb28 wygląda tak: Pytanie tylko, czy to na pewno wersje bojowe rakiet (może to jakieś treningowe), a jeśli tak, to jak wyglądały bojowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 na zielono malowane są pociski szkolne. chyba gdzieś miałem o tym jakieś informacje.Wydaje mi się ,że czytałem również coś o Sidewinderach i chyba tylko cos grzebali w elektronice ...postaram się coś znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Października 2014 Autor Share Napisano 3 Października 2014 Znalazłem takie zdjęcie. Wygląda na to, że Falcony był całe na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi