lotnik Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Witajcie! Wiecie może gdzie w Warszawie (najlepiej w okolicach centrum, ewentualnie z łatwym dojazdem) można kupić preparat Cleanlux? Byłem w kilku marketach i nic. Carrefour, Tesco, Auchan, Lidl, Biedronka, Leroy Merlin... nigdzie nie ma. Szukałem w dziale z chemią do podłóg, pytałem obsługę, ale nikt o takim preparacie nie słyszał. Pozdrawiam PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Castorama Ci jeszcze została. Tam powinieneś cleanlux dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazazu Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Ha! Temat Cleanluxa nie jest mi już obcy! Zjeździłem (w Łodzi) markety tradycyjne i budowlane, Rossmany i inne "nowoczesne wynalazki drogeryjne" i ... porażka! Zajrzałem razu pewnego (z nudów, podczas zakupów) do niewielkiego, osiedlowego (budka blaszana) sklepu z kosmetykami i chemią gospodarczą i ... SUKCES!. Miła pani sprzedawczyni powiedziała, że jest w stałej ofercie gdyż ludziska używają tego do: odtłuszczania "gratów" w warsztatach samochodowych, do mycia okapów kuchennych i innych (lista była długa). Jak pani się dowiedziała, że w modelarstwie to całkiem pożyteczna rzecz to dopisała sobie do swojej listy zastosowań . Chcesz Cleanlux? Szukaj w najmniejszych "pakamerach" chemicznych w okolicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Ja kupilem go bez problemu w Kauflandzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 A mam pytanie odnośnie usuwania chromu z plastikowych ramek: jak go stosować? Wlać do miski prosto z butelki i zanurzyć czyszczony z chromu element? Na jaki czas (kilka godzin, dzień-dwa)? Czy może zmieszać z wodą (ciepłą czy zimną)? W jakich proporcjach? Stosując roztwór sody oczyszczonej (usuwałem emalię) moczyłem 2-3 dni części, zanim je umyłem... bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi