Melnikov Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Witam. Przed wakacjami rozgrzebałem model Kettenkrad'a i leżał tak aż do teraz. Wykorzystywałem ładną pogodę na inne rzeczy niż modelarstwo. Teraz jak nastała zima czas znowu pogrzebać przy modelach i skończyć zaczęty projekt. Model pomalowałem farbką revell'a i polakierowalem humbrolowskim gloss cote'm nałożyłem kalki, zastosowałem wash i potem całość matt cote'm. Niby wszystko fajnie, z tym, że efekt nie jest zadowalający. Wash wyszedł mi za ciemny. Jak próbowałem go delikatnie zbierać to nie dawał się usuwać za łatwo, a jak przyciskałem za mocno ściereczką to w jednym miejscu usunąłem farbę z goliatha. Drugą sprawą jest matowy lakier. Po jego zastosowaniu model nie zmatowiał, tylko wciąż jest błyszczący. Poza tym lakier jest strasznie "gruby" i gęsty, przez co zauważam ślady po pędzlu i boję się, że wypełni się drobne zagłębienia w modelu. Proszę o jakieś wskazówki jak dalej postępować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Nie używałem humbrolowego lakieru ale jeśli chodzi o lakiery matowe ponoć najlepszy jest z modelmastera co mogę potwierdzić oczywiście przy założeniu że nakładamy z pędzla. Ja osobiście używam już tylko sidoluxu pod kalki i washa a pozostałe zabiegi jak i wykończenie robie satyną od vallejo lub AK. Matu właściwie już nie używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 Witam. Kettenkrad skończony. Lakier humbrola koniec końców wygląda dobrze, tylko teraz wymieszałem go baaardzo porządnie i to załatwiło sprawę ;) Model wrzucam do galerii: viewtopic.php?f=68&t=46644&p=684316#p684316 Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi