maciekw Napisano 1 Listopada 2014 Napisano 1 Listopada 2014 Witam Po długiej przerwie (półtora roku) wracam do aktywnego relacjonowania modeli na forum. Zaczynam nowy model wybrany przez moją żonę. Na początek oto co dostajemy w pudełku od Tamiya: Prace rozpocząłem od oszlifowania karoserii i poprawienia linii podziału [edit] Na wszelki wypadek dorzucam przyciemnione zdjęcia aby coś więcej było widać Zaślepiłem też kawałkami płytek ze styrenu niepotrzebne wycięcia w kaście przy kalpie bagażnika oraz wyciąłem niepotrzebne fragmenty. Oryginał: Moja interpretacja: [edit] Na wszelki wypadek dorzucam przyciemnione zdjęcia aby coś więcej było widać Następnie zająłem się klapą bagażnika (silnika). Podciąłem uchwyty. Zakleiłem oświetlenie tablicy rejestracyjnej i zaślepiłem od środka niepotrzebne dziury. Klapa dostała również pogłębione siatki wentylacyjne i oszlifowanie. Będę musiał jeszcze wywiercić otwory przy uchwytach. Oryginał: Moja interpretacja: [edit] Na wszelki wypadek dorzucam przyciemnione zdjęcia aby coś więcej było widać Oczywiście wiem, że mam kilka rzeczy do poprawy szpachlą i papierem ściernym. c.d. dzisiaj. Cytuj
Marcin1970 Napisano 2 Listopada 2014 Napisano 2 Listopada 2014 Jeden z niewielu ładnych VW, będę kibicował. Cytuj
maciekw Napisano 19 Lutego 2015 Autor Napisano 19 Lutego 2015 Po dłuższej przerwie witam ponownie. Co prawda obecne zdjęcia przedstawiają stan, który miałem zaprezentować 3 listopada, ale coś na początek wypadałoby pokazać. Większość części wycięta. Filtr powietrza nawiercony. Sporo poszpachlowane. Próbuję skorygować kształt niektórych elementów. Na kleju tymczasowym próba złożenia w całość. Jeden z powodów sporadycznego zaglądania na forum i dłubania przy modelu to częste wyjazdy. Między innymi do najbardziej roponośnego kraju na świecie: [EDIT] Jeszcze kilka znalezionych referencji do modelu: link1 link2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi