maciekw Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Witam Po długiej przerwie (półtora roku) wracam do aktywnego relacjonowania modeli na forum. Zaczynam nowy model wybrany przez moją żonę. Na początek oto co dostajemy w pudełku od Tamiya: Prace rozpocząłem od oszlifowania karoserii i poprawienia linii podziału [edit] Na wszelki wypadek dorzucam przyciemnione zdjęcia aby coś więcej było widać Zaślepiłem też kawałkami płytek ze styrenu niepotrzebne wycięcia w kaście przy kalpie bagażnika oraz wyciąłem niepotrzebne fragmenty. Oryginał: Moja interpretacja: [edit] Na wszelki wypadek dorzucam przyciemnione zdjęcia aby coś więcej było widać Następnie zająłem się klapą bagażnika (silnika). Podciąłem uchwyty. Zakleiłem oświetlenie tablicy rejestracyjnej i zaślepiłem od środka niepotrzebne dziury. Klapa dostała również pogłębione siatki wentylacyjne i oszlifowanie. Będę musiał jeszcze wywiercić otwory przy uchwytach. Oryginał: Moja interpretacja: [edit] Na wszelki wypadek dorzucam przyciemnione zdjęcia aby coś więcej było widać Oczywiście wiem, że mam kilka rzeczy do poprawy szpachlą i papierem ściernym. c.d. dzisiaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadzior Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Będę obserwował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Jeden z niewielu ładnych VW, będę kibicował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted February 19, 2015 Author Share Posted February 19, 2015 Po dłuższej przerwie witam ponownie. Co prawda obecne zdjęcia przedstawiają stan, który miałem zaprezentować 3 listopada, ale coś na początek wypadałoby pokazać. Większość części wycięta. Filtr powietrza nawiercony. Sporo poszpachlowane. Próbuję skorygować kształt niektórych elementów. Na kleju tymczasowym próba złożenia w całość. Jeden z powodów sporadycznego zaglądania na forum i dłubania przy modelu to częste wyjazdy. Między innymi do najbardziej roponośnego kraju na świecie: [EDIT] Jeszcze kilka znalezionych referencji do modelu: link1 link2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts