maciekw Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Witam Po długiej przerwie (półtora roku) wracam do aktywnego relacjonowania modeli na forum. Zaczynam nowy model wybrany przez moją żonę. Na początek oto co dostajemy w pudełku od Tamiya: Prace rozpocząłem od oszlifowania karoserii i poprawienia linii podziału [edit] Na wszelki wypadek dorzucam przyciemnione zdjęcia aby coś więcej było widać Zaślepiłem też kawałkami płytek ze styrenu niepotrzebne wycięcia w kaście przy kalpie bagażnika oraz wyciąłem niepotrzebne fragmenty. Oryginał: Moja interpretacja: [edit] Na wszelki wypadek dorzucam przyciemnione zdjęcia aby coś więcej było widać Następnie zająłem się klapą bagażnika (silnika). Podciąłem uchwyty. Zakleiłem oświetlenie tablicy rejestracyjnej i zaślepiłem od środka niepotrzebne dziury. Klapa dostała również pogłębione siatki wentylacyjne i oszlifowanie. Będę musiał jeszcze wywiercić otwory przy uchwytach. Oryginał: Moja interpretacja: [edit] Na wszelki wypadek dorzucam przyciemnione zdjęcia aby coś więcej było widać Oczywiście wiem, że mam kilka rzeczy do poprawy szpachlą i papierem ściernym. c.d. dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Jeden z niewielu ładnych VW, będę kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 Po dłuższej przerwie witam ponownie. Co prawda obecne zdjęcia przedstawiają stan, który miałem zaprezentować 3 listopada, ale coś na początek wypadałoby pokazać. Większość części wycięta. Filtr powietrza nawiercony. Sporo poszpachlowane. Próbuję skorygować kształt niektórych elementów. Na kleju tymczasowym próba złożenia w całość. Jeden z powodów sporadycznego zaglądania na forum i dłubania przy modelu to częste wyjazdy. Między innymi do najbardziej roponośnego kraju na świecie: [EDIT] Jeszcze kilka znalezionych referencji do modelu: link1 link2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi