Skoren86 Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 Model wykonany prosto z pudła z niewielkimi dodatkami ( blaszki od Aber`a ). Spasowanie elementów na wysokim poziomie, nie miałem z tym modelem żadnych większych problemów. Do modelu dojdzie jeszcze mała diorama, dlatego też zerwana gąsienica wygląda na chwile obecną mało naturalnie. Model został wykonany na III Bałtycki festiwal modelarski. Mimo braku czasu, a w związku z tym niedokończeniu go tak jakbym chciał - zdobył III miejsce za co bardzo dziękuje. Zapraszam do galerii. Pozdrawiam Kamil W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 Jak zrobiłeś tak po mistrzowsku zardzewialy baniak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 Fajnie zrobiony model.Jedynie co mi nie pasuje to ta zerwana gąsienica,dlaczego ona lewituje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 22 Listopada 2014 Autor Share Napisano 22 Listopada 2014 Jak zrobiłeś tak po mistrzowsku zardzewialy baniak? - kombinacja pigmentów AK i Vallejo + white spirit Fajnie zrobiony model.Jedynie co mi nie pasuje to ta zerwana gąsienica,dlaczego ona lewituje? - na chwile obecna lewituje bo pracuje nad dioramą na której owa gąsienica będzie odpowiednio ułożona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 - na chwile obecna lewituje bo pracuje nad dioramą na której owa gąsienica będzie odpowiednio ułożona To spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Jak dla mnie to model ma dwa oblicza. Malowanie kadłuba mi się podoba. Natomiast obicia na nim już nie. Dodatkowo nie mogę rozkminić malowania kół - ani to szary, ani piaskowy. Jeżeli chodziło Ci o uzyskanie efektu schodzącej farby piaskowej to troszkę to dziwnie wyszło. Może jeszcze przy integracji modelu z podstawką da się coś poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Jak dla mnie to model ma dwa oblicza. Malowanie kadłuba mi się podoba. Natomiast obicia na nim już nie. Dodatkowo nie mogę rozkminić malowania kół - ani to szary, ani piaskowy. Jeżeli chodziło Ci o uzyskanie efektu schodzącej farby piaskowej to troszkę to dziwnie wyszło. Może jeszcze przy integracji modelu z podstawką da się coś poprawić. - malowanie kół to technika modulacji + wash + pigment metaliczny, nie zamierzałem robić efektu schodzącej farby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi