dlugi6661 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Witam wszystkich Doczekałem się mojego upragnionego "mesia". Jakie mam na niego plany: zamiana kół na 19ki VXS110 gleba silnik z elementami + wydech w chromie, lusterka materiałowe przewody pod maską działające ledy p + t dedykowane blaszki zapięcia pasów Warsztat w trochę przyśpieszonym tempie, dotychczasowe postępy prac: Pierwsze dwie warstwy Pierwsze przymiarki Silnik, wydech (Alclad2) Lakier po polerce + wosk http://naforum.zapodaj.net/56b3757599de.jpg.html No i prawie finałowy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmodelscraft Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 mmmm ledy extra - jak robiłeś mocowanie na baterie? zamierzam zrobić wszystkie moje modele z ledami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Fajnie usiadł na tych felgach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 Wiesz co ja wcisnąłem baterię 9v pod tylną półkę, między nią a podłogę. Ewentualne luzy korygowałem podkładając pod nią wiązki przewodów związanych małymi trytami podklejonymi na taśme izolacyjną. Siedzi sztywno nie rusza się Fakt ładnie usiadł ale ET za nic nie chciało pasować trochę zabawy było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Mam w planach kupić ten model Skąd masz te blaszki do tego modelu i felgi? Ile kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Też właśnie dłubię, a raczej próbuję od początku odbudować taki model ale w innej konfiguracji (biały w dwóch odcieniach + brązowe wnętrze + akcesoryjne felgi AMG Fujimi). W tym aucie ostra gleba, mocny negatyw i ogromne chromowane koła z niziutką oponą to według mnie trochę festyn zalatujący gigantomanią made in USA, a model kojarzy mi się z serią Maisto Playerz. No ale model Tobie ma się podobać, a nie mi, więc się nie przejmuj. Jak większość kolegów mam pytanie o blaszki. Jak oceniasz jakość i spasowanie tych dedykowanych Hobby Design? Głównie chodzi mi o listwy na ramy okienne - są na wszystkie, czy tylko na boczne i jak się układają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 kadzior blaszki i felgi zamówiłem u kolegi kashato, felgi 40 kilka zł i blaszki też coś koło tego. Adamuss nie przejmuję się, dla mnie jest ogień, tak właśnie widziałbym swoją "ese". Blaszki to jakaś pomyłka i paranoja, nigdy więcej właśnie przez te ramki. Chyba calineczka powinna to kłaść swoimi rączkami, są ultra delikatne, mają chyba mniej niż 1 mm, niektóre są lekko za długie, klej trzeba na nie kłaść chyba pod mikroskopem. Są na tyle głupio poukładane na blaszce, że wszystkie są mega blisko siebie - cążkami je wyciąć, zapomnij. Jak je przylepisz, sprężynują, potrafią odstawać. Jak je lekko nagniesz - widać. Wycinając skalpelem zawsze zostanie kawałek łącznika, usuwanie tego to mordęga.. :P Ramki są tylko na boczne szyby Reasumując - absolutnie nie polecam tego zestawu, postarzał mnie przez nerwy chyba o 10 lat :P Dzisiejsza sesyjka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koju99 Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Ładnie kolejny wóz "german style" na forum. Szkoda że moje projekty mi tak nie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi