Stojkovic Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Kolego imek46 nie przesadzajmy... Nie jest ta moja Merkava jakimś cudem nie z tej ziemi. Chcę ją po prostu pokazać na żywo. Jak kto zobaczy na żywo, to może coś dopisze jeszcze czy wygląda lepiej niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Piękny model ale malowanie jest do bani ! kolor powinien być szarooliwkowy. Na czołgu tego nie widać bo zawsze jest okurzony ale na spychaczu kolor widać idealnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Dzięki za opinię. Model malowany był Lifecolorem specjalnie dedykowanym do Merkav zdaje się że było to Israeli Green czy jakoś tak. Jeśli nie Lifecolor to już sam nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Takie coś mi się obiło o oczy(uwaga tłumaczenie przez "góglowy tumacz"): IPMS Izraela; Aktualny moro (Ramallah wygląd) podstawa: Humbrol 84 intensywne mycie Humbrol 98 Drybrush kilka Cotes Humbrol 72 kampanii Synaj Humbrol 066 oliwek 6 dni wojny 85% Humbrol 083 15% Humbrol 117 Drybrush (Humbrol 72) Jom Kipur 50% szarości zielone Humbrol 092 25% pustyni buff Humbrol 093 25% weiss Humbrol 034 Liban 50% szarości (Humbrol 164) 20% ciemnozielone (Humbrol 163) 15% (Humbrol 062) 15% (Humbrol 121) lub 50% Tamiya XF 20 50% Tamiya XF 57 widzę obecny kolor ma bezpośredni opcję mix Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Inna kwestia to to, że robiłem przy złym oświetleniu foto (zbyt żółte żarówki zamiast białych). Kwestia odpowiedniego koloru Merkav to chyba temat stary jak świat i co osoba to inna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Aaa widzisz, to ona może(model) jest zielona, ale ja widzę piskowo -żółty :-) Takie "cuś" wypociłem 10 lat temu ale kolor pozostał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi