hemi303 Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Cześć. Chciałbym przedstawić kolejny projekt z jakim mam zamiar się zmierzyć. Będzie to warsztat, w którym prosiłbym Was o pomoc. Model kupiłem świadomie nie do końca kompletny. Pewnie brakuje w nim drobnych części, ale najbardziej ubolewam nad brakiem instrukcji. Niestety w necie nie znalazłem niczego konkretnego :(. Proszę Was o wszelkiego rodzaju porady i sugestie. Teraz kilka fotek, bo prace już rozpoczęte. teraz foty z tego co kupiłem graty z archiwum X do czego to?? tu już trochę lepiej i wszystko jasne w kaście dorobiona jedna osłona lampy i pomalowane wnętrze(moja robota) fabryczne koła Od razu powiem, że fotki robione telefonem i tak zostanie, warsztat też nie w pełni kompletny- jestem w trakcie przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubapmi Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Zdjęcie z archiwum X to co na nim jest na samej górze to końcówka od noża 'tapeciaka' ;) A co do instrukcji to na mojehobby znalazłem 3 wersje Supry gdzie są jakieś zdjęcia instrukcji... może jakaś Ci się przyda żeby coś podpatrzeć ;) http://www.mojehobby.pl/products/TOYOTA-SUPRA-TURBO-A.html http://www.mojehobby.pl/products/Toyota-Supra-3.0GT-Turbo.html http://www.mojehobby.pl/products/Toyota-Supra-3.0GT-Turbo-BIJO-Supra-Turbo-A-89.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 Dzięki za linki, znam je. Niestety to czego szukam, tego tam nie ma :( . Jeśli chodzi o archiwum X to pytania po fotce. Ok. Może zaczniemy lewa strona górny rząd. Wiadomo akumulator (nie mam pewności czy jest z tego modelu). Trzy kolejne pozycje były w ramce producenta. Poprzeczka? Do niczego nie pasuje. Na samym końcu jest coś co przypomina pokrowiec na klucze (możliwe, że nie z zestawu). W dolnym rzędzie trzy pozycje (wszystkie jako pary) również wycięte z ramek. Kolejna rzecz ??? Nie wiem. Na sam koniec fragment przewodu. Proszę o pomoc w dopasowaniu tych części. Chciałbym aby model był jak najbardziej kompletny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koju99 Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Felgi dasz fabryczne czy kupisz jakieś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2014 Witam. Prace idą wolnym tempem, ale idą . Dzięki uprzejmości kolegi kashato udało się zdobyć instrukcję. Teraz kilka zdjęć z postępu prac. Tutaj dorobiona osłona lampy- jeszcze do dotarcia w górnej części. Wstępnie pomalowany środek, fotel i deska docelowo, klatka w podkładzie. Klatka w docelowym kolorze. Wnętrze zyskało na wyglądzie. Deska jeszcze nie jest skończona. Fabryczne koła wstępnie przyszykowane ( istnieje opcja wymiany na inne, nie mam jeszcze ostatecznej wizji modelu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koju99 Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Ja osobiście widziałbym w niej jakieś 18" , no ale każdy ma inny gust ;) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2014 Dzięki koju99. Mam kilka zestawów, z których mogę skorzystać. Wiem, że autko ma być "driftowozem", a czy będzie na maxa sportowe, czy w wersji cywilnej to się okaże. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Jeśli to będzie driftowóz poziom "max" to polecam usunąć kratki nawiewów . Redukcja masy ponad wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 RapToWny masz rację, tylko nie wiem czy chce robić taką wersję. Strasznie spartańsko będzie to wyglądało. Pewnie po kratkach poleciałby i schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Piękny klasyk, zaczęło się dobrze. Oby tak dalej Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi