hemi303 Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 Cześć. Chciałbym przedstawić kolejny projekt z jakim mam zamiar się zmierzyć. Będzie to warsztat, w którym prosiłbym Was o pomoc. Model kupiłem świadomie nie do końca kompletny. Pewnie brakuje w nim drobnych części, ale najbardziej ubolewam nad brakiem instrukcji. Niestety w necie nie znalazłem niczego konkretnego :(. Proszę Was o wszelkiego rodzaju porady i sugestie. Teraz kilka fotek, bo prace już rozpoczęte. teraz foty z tego co kupiłem graty z archiwum X do czego to?? tu już trochę lepiej i wszystko jasne w kaście dorobiona jedna osłona lampy i pomalowane wnętrze(moja robota) fabryczne koła Od razu powiem, że fotki robione telefonem i tak zostanie, warsztat też nie w pełni kompletny- jestem w trakcie przeprowadzki. Cytuj
Bubapmi Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 Zdjęcie z archiwum X to co na nim jest na samej górze to końcówka od noża 'tapeciaka' ;) A co do instrukcji to na mojehobby znalazłem 3 wersje Supry gdzie są jakieś zdjęcia instrukcji... może jakaś Ci się przyda żeby coś podpatrzeć ;) http://www.mojehobby.pl/products/TOYOTA-SUPRA-TURBO-A.html http://www.mojehobby.pl/products/Toyota-Supra-3.0GT-Turbo.html http://www.mojehobby.pl/products/Toyota-Supra-3.0GT-Turbo-BIJO-Supra-Turbo-A-89.html Cytuj
hemi303 Napisano 27 Listopada 2014 Autor Napisano 27 Listopada 2014 Dzięki za linki, znam je. Niestety to czego szukam, tego tam nie ma :( . Jeśli chodzi o archiwum X to pytania po fotce. Ok. Może zaczniemy lewa strona górny rząd. Wiadomo akumulator (nie mam pewności czy jest z tego modelu). Trzy kolejne pozycje były w ramce producenta. Poprzeczka? Do niczego nie pasuje. Na samym końcu jest coś co przypomina pokrowiec na klucze (możliwe, że nie z zestawu). W dolnym rzędzie trzy pozycje (wszystkie jako pary) również wycięte z ramek. Kolejna rzecz ??? Nie wiem. Na sam koniec fragment przewodu. Proszę o pomoc w dopasowaniu tych części. Chciałbym aby model był jak najbardziej kompletny. Cytuj
koju99 Napisano 28 Listopada 2014 Napisano 28 Listopada 2014 Felgi dasz fabryczne czy kupisz jakieś ? Cytuj
hemi303 Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Napisano 1 Grudnia 2014 Witam. Prace idą wolnym tempem, ale idą . Dzięki uprzejmości kolegi kashato udało się zdobyć instrukcję. Teraz kilka zdjęć z postępu prac. Tutaj dorobiona osłona lampy- jeszcze do dotarcia w górnej części. Wstępnie pomalowany środek, fotel i deska docelowo, klatka w podkładzie. Klatka w docelowym kolorze. Wnętrze zyskało na wyglądzie. Deska jeszcze nie jest skończona. Fabryczne koła wstępnie przyszykowane ( istnieje opcja wymiany na inne, nie mam jeszcze ostatecznej wizji modelu). Cytuj
koju99 Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Ja osobiście widziałbym w niej jakieś 18" , no ale każdy ma inny gust ;) powodzenia Cytuj
hemi303 Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Napisano 1 Grudnia 2014 Dzięki koju99. Mam kilka zestawów, z których mogę skorzystać. Wiem, że autko ma być "driftowozem", a czy będzie na maxa sportowe, czy w wersji cywilnej to się okaże. Pozdrawiam. Cytuj
RapToWny Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 Jeśli to będzie driftowóz poziom "max" to polecam usunąć kratki nawiewów . Redukcja masy ponad wszystko! Cytuj
hemi303 Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Napisano 3 Grudnia 2014 RapToWny masz rację, tylko nie wiem czy chce robić taką wersję. Strasznie spartańsko będzie to wyglądało. Pewnie po kratkach poleciałby i schowek. Cytuj
dlugi6661 Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Piękny klasyk, zaczęło się dobrze. Oby tak dalej Trzymam kciuki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi