Robert7454 Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Witam mam dziś pytanie czy Florentyna da się rozcienczac akryle? I jaki efekt uzyskam utrwalajac nim pigmenty dobry? jakoś nigdzie nie mogę znaleźć dostępnego fixera :-/ Edit: potrzebuje jednocześnie rozcienczlalnila do farb italeri ( akrylowy zestaw II w ś) ( słyszałem że vallejo air się nie rozciencza) i jednocześnie utrwalaczy do pigmentów chyba że jeśli uważacie że pigment z wodą też dobrze działa to wezmę wodę i rozpuszczalnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Witam. Kolego, bez znaków przestankowych twój tekst tworzy w mózgach czytających chaos. Proszę znajdź w wikipedii hasło ,,Interpunkcja'' i przeczytaj artykuł. Dla mniej doświadczonych modelarzy, do rozcieńczania farb akrylowych polecam specyfiki producenta farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Witam mam dziś pytanie czy Florentyna da się rozcienczac akryle? I jaki efekt uzyskam utrwalajac nim pigmenty dobry? jakoś nigdzie nie mogę znaleźć dostępnego fixera :-/Edit: potrzebuje jednocześnie rozcienczlalnila do farb italeri ( akrylowy zestaw II w ś) ( słyszałem że vallejo air się nie rozciencza) i jednocześnie utrwalaczy do pigmentów chyba że jeśli uważacie że pigment z wodą też dobrze działa to wezmę wodę i rozpuszczalnik Nie, ale za to słownik wydaje się być pomocny. Polecam też SHIFT i ALT do kompletu. Na każde twoje pytanie są odpowiedzi w odpowiednim dziale - "Jak to zrobić i jak pokazać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi