wiktorsky14-99 Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Witam wszystkich ! Mam na imię Wiktor , mam 15 lat , Jestem nowy na forum , lecz w Modelarstwie mam ok 4 letni staż , ciężarówki sklejam od początku swojej przygody z tym Hobby ;) Koniec opowiadania o mnie ;) Na warsztat wskoczył kolejny model , jest to Scania z firmy Italeri , nie będzie to zestaw pudełkowy , zamierzam dodać swoje przeróbki ;) Scania : Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły lub uwagi wobec tego modelu , to proszę się wypowiedzieć ;) Za niedługo prace ruszają ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsky14-99 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2014 Koledzy , czy mógłby któryś z was mi doradzić w pewnej sprawie , problem jest w tym , że będę malował ramę na czarny mat, tylko kompletnie nie wiem , czy pomalować wszystkie części dotyczące ramy , na ten mat w wypraskach , czy najpierw złożyć wyżej wymienioną ramę i dopiero wtedy całość malować , czekam na pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Skleić ramę, zawieszenie, dorobić przewody jeśli umiesz i to wszystko pomalować - nie dotyczy malowanie pędzlem, tu raczej będzie problem z pomalowaniem kompletnej ramy, mając pędzel sklejaj ramę i oceniaj ją pod kątem "czy dojdę potem pędzelkiem". Polecam jasny suchy pędzel na czarny mat, bardzo fajnie wydobędzie głębię ramy. Prosta rzecz a cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsky14-99 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2014 Dzięki za pomoc Od razu mówię , że będzie malowanie Sprayem , na pędzel nie przejdę , ponieważ mam złe wspomnienia z nim ;) A co do ramy , to tak mam w planach zrobić jej okablowanie , tylko nie mam jeszcze dokładnego materiału , czy żyłka wędkarska będzie dobrym materiałem na przewody ? Może ktoś na propozycje? Pozdrawiam Wiktor ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsky14-99 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2014 Panowie , mam pytanko Co sądzicie o tym kleju ? Nada się do mej Scanii ? Dobrze trzyma ? Klej LIQUID POLY z pędzelkiem - 28 ml [Humbrol 0002] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Grudnia 2014 Share Napisano 23 Grudnia 2014 Witaj, odpowiadajac Ci na pytanie co do okablowania - mozesz uzyc zylki jak najbardziej. Przed wklejeniem zylki do ramy, radzilbym ci ja przetrzec wzdluz kilka razy papierem sciernym, poniewaz jezeli tego nie zrobisz, lakier moze ci latwo odprysnac nawet pod niewielkim ugieciem jej. Mozesz jeszcze dostac taka zylke metalowa w czarnej otulinie - jest mniej sprezysta od tej polprzezroczystej - nie wiem jak ona sie fachowo uzywa, bo fanem wedkarstwa nie jestem, ale jak zapytasz w sklepie wedkarskim, to napewno sie dowiesz. Co do kleju to pewnie przeczytasz wiele roznych opinii na jego temat - klej jest dobry sam w sobie, ale radzilbym ci uzywac kleju z igla jako aplikator, bo moim zdaniem, pedzelek chyba raczej do precyzyjnego klejenia nie bardzo sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsky14-99 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2014 Dobra , dzięki za rady koledzy ! Myślę , że jutro skoczę się po ten klej z igłą , jak Kolego poradziłeś , i w 2 dzień Świąt startuję z pracą ! Życzę wszystkim Wesołych Świąt Pozdrawiam Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Jedyny klej z pędzelkiem jaki jest sens używać, to klej Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi