jankes Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Witam serdecznie wszystkich, Jako ze to będzie mój pierwszy post, w dodatku rzucam się na głęboką wodę i ów pierwszy post będzie w dziale Galeria. Zatem przedstawiam wam Nissan Skyline GT-R. Walka z tym modelem trwała dość długo, rezultat widać na załączonych zdjęciach, wiem że nie jest jeszcze super... ;) ale z każdym modelem idzie mi chyba coraz lepiej... A oto zdjęcia... Oczywiście im więcej krytyki tym lepiej zatem zapraszam do pisania i komentowania. Serdecznie pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Kolego bardzo fajny i przyjemny ten Twój modelik. Osobiście jestem za. Pozbądz się tylko szwów na oponach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Kolego bardzo fajny i przyjemny ten Twój modelik. Osobiście jestem za. Pozbądz się tylko szwów na oponach. Pozdrawiam Dzięki za miłe słowa. Próbowałem pozbyć się szwów z opon (metoda zamrażalnik) a później próba usuwania szwów niestety wraz z szwami schodził także bieżnik. Może znasz metodę na usuwanie szwów, a nie usuwanie bieżnika . Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 znam. Ja stosuję dwie metody. Pierwsza to skalpel i delikatna jazda po samym szwie, a druga to papierek ścierny. Może kiedyś Ci się coś z tych metod przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reptyle89 Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Model czysto złożony.Popraw opony po lewej stronie bo bieżnik jest odwrotnie do kierunku jazdy:D Brakuje mi uszczelek przednich lamp.Czarnym matem przeleć klosze wokół.Czy malowałeś karoserie bezbarwnym? Na Twoim miejscu pomalował bym felgi w inny kolor niż karoserie, bo tak się zlewają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 Model czysto złożony.Popraw opony po lewej stronie bo bieżnik jest odwrotnie do kierunku jazdy:D Ups, totalnie nie zauważyłem ... zmiana na pewno nastąpi dzięki Brakuje mi uszczelek przednich lamp.Czarnym matem przeleć klosze wokół. Hmm, w sumie nie pomyślałem o tym muszę popatrzyć jak ma oryginał Czy malowałeś karoserie bezbarwnym? Tak, 3 warstwy. Wiem, wiem nie błyszczy się jak psu.... Na Twoim miejscu pomalował bym felgi w inny kolor niż karoserie, bo tak się zlewają. Masz rację, dobry pomysł, pomyślę nad tym. Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Model czysto złożony.Popraw opony po lewej stronie bo bieżnik jest odwrotnie do kierunku jazdy:D Ups, totalnie nie zauważyłem ... zmiana na pewno nastąpi dzięki Brakuje mi uszczelek przednich lamp.Czarnym matem przeleć klosze wokół. Hmm, w sumie nie pomyślałem o tym muszę popatrzyć jak ma oryginał Czy malowałeś karoserie bezbarwnym? Tak, 3 warstwy. Wiem, wiem nie błyszczy się jak psu.... Na Twoim miejscu pomalował bym felgi w inny kolor niż karoserie, bo tak się zlewają. Masz rację, dobry pomysł, pomyślę nad tym. Pozdrawiam Jankes Jak nie polerowałeś lakieru to zrób to, naprawdę efekt daje ten zabieg, sprawdziłem na swoim 599 gtb! Auto mi się podoba a ta maska przeźroczysta to zestawowa czy efekt foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2014 Jak nie polerowałeś lakieru to zrób to, naprawdę efekt daje ten zabieg, sprawdziłem na swoim 599 gtb! Auto mi się podoba a ta maska przeźroczysta to zestawowa czy efekt foto? Pomyślę nad tym aczkolwiek w chwili obecnej boje się ruszyć ów model. I szczerze powiedziawszy nie wiem jak zareaguje lakier bezbarwny - używałem Vallejo 26650 Gloss Varnish. Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Do wycinania szwów na oponie używam cążek Tamki do wycinania części z ramek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi