MarcinNYC Napisano 25 Grudnia 2014 Napisano 25 Grudnia 2014 Witam, Przymierzam sie do tego modelu ale niestety nie mam dostepu to farb Humbrol. W instrukcji podane sa farby: H 65 Light Blue H 94 Sand H 120 Dark Green H 170 Dark Brown Czy sa moze odpowiedniki Tamiya lub Model Master Acrylic? Czy sa to poprawne kolory to tego egzemplarza? Szukalem w konventerach na internecie ale nie moge sobie z tym poradzic. Pozdrawiam Marcin Cytuj
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2014 Napisano 26 Grudnia 2014 Właśnie robię ten sam model. Co do kolorów podanych w instrukcji to nie jestem pewien. Ja zamieniłem farbki Pactra na Gunze C i H. Jeśli chodzi o kolory Gunze to wybrałem H 45 na dolne powierzchnie oraz H 340, C 135 i C 109 na górne. Kolory C 135 i C 109 pewnie trzeba będzie odpowiednio rozjaśnić i przyciemnić. Posiadam fotki egzemplarza nr 101 i kolory różnią się w zależności od zdjęcia. Co do Tamiya i MM nie patrzyłem ponieważ generalnie ich nie używam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi