MarcinNYC Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Witam, Przymierzam sie do tego modelu ale niestety nie mam dostepu to farb Humbrol. W instrukcji podane sa farby: H 65 Light Blue H 94 Sand H 120 Dark Green H 170 Dark Brown Czy sa moze odpowiedniki Tamiya lub Model Master Acrylic? Czy sa to poprawne kolory to tego egzemplarza? Szukalem w konventerach na internecie ale nie moge sobie z tym poradzic. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Właśnie robię ten sam model. Co do kolorów podanych w instrukcji to nie jestem pewien. Ja zamieniłem farbki Pactra na Gunze C i H. Jeśli chodzi o kolory Gunze to wybrałem H 45 na dolne powierzchnie oraz H 340, C 135 i C 109 na górne. Kolory C 135 i C 109 pewnie trzeba będzie odpowiednio rozjaśnić i przyciemnić. Posiadam fotki egzemplarza nr 101 i kolory różnią się w zależności od zdjęcia. Co do Tamiya i MM nie patrzyłem ponieważ generalnie ich nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi