KJakubK Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Witam, Jestem Kuba jest to mój pierwszy model na tym forum (3 ogólnie). Kupiłem sobie wczoraj o to takie czołgiątko Dziś zrobiłem podwozie: Ma także parę pytań: Zamiast lufy zestawowej (KwK 38) Chciałnym dać lufę 2cm Flak 38. Czy jest jakiś sposób na zrobienie takiej lufy (lub kupna)? Lufa zestawowa jest okropna boje się że jeżeli ją będę chciał przykleić to się połamie (I tak jest powyginana pewnie przez transport) Czy "plecaki" występowały tylko w oddziałach w Afryce. Czy były też doczepiane gdzie indziej (Wschodnia Europa)? I ostatnie pytanie do czego służy płyn pod i na kalki (co on daje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 może najpierw zacznij od zaszpachlowania wypychaczy na wannie przy kołach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KJakubK Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Na razie jeszcze nie kupiłem szpachlówki... Jakiej firmy kupić szpachlówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 dobra szpachlówka - Tamiya, tańsza i trochę gorsza Wamod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KJakubK Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Zaopatrz się też w płynną szpachlówkę np. Gunze . Do skali siedem-dwa pasuje idealnie z uwagi na to ,że szpary w modelach są małe , a sama szpachlówka ładnie się nakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KJakubK Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 A wracając do moich pytań do czego służy płyn pod i na kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 A wracając do moich pytań do czego służy płyn pod i na kalki? Płyn pod kalki służy do tego by kalka dobrze "siadła" , a płyn na kalki powoduje , iż kalka mięknie i ładnie układa się na nierównej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KJakubK Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Dziś następny progresik. Nie znalazłem nigdzie lufy od 38 więc dałem KwK 38. Udało mi się ją naprawić: Będzie tu potrzebna szpachla (lekkie wgniecenie koło grosza) Tu "plecak" A tu skończona cała góra I tu pytanie: Po lewej jest położna na sucho skrzynia. Bardzo mi się nie podoba że jest tak wysoko. Czy powinienem spiłować troche błotników (chodzi o tą kratkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi