Melnikov Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 a na drobne liście testował może przyprawę z kuchni? Majeranek? Blisko. Oregano ;) Póki co radzę sobie domowymi sposobami, bo póki co tylko to mam dostępne ;P Ale z czasem będę się zaopatrywał w materiały. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Tu masz troszkę na temat zieleni na makietach. Fajnie Ci to wychodzi, pod drzewem powinno być więcej ziemi ( z jakiegoś powodu te korzenie widać). http://www.modelmania.com.pl/poradniki.php?subject=12 http://modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 Tu masz troszkę na temat zieleni na makietach. Fajnie Ci to wychodzi, pod drzewem powinno być więcej ziemi ( z jakiegoś powodu te korzenie widać).http://www.modelmania.com.pl/poradniki.php?subject=12 http://modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=29 Dzięki za linki. Na pewno przejrze jak będę miał dostęp do kompa. Drzewo nie jest jeszcze osadzone dlatego wystają korzenie za bardzo. Póki co będę miał przerwę od robienia, bo się przeprowadzam. I w tym czasie przeglądam fora i zdjęcia drzew ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Kup gotowe drzewo, nie będziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 8 Marca 2015 Autor Share Napisano 8 Marca 2015 Witam po przerwie. Model powoli nabiera kolorów. Próbowałem zrobić preshading, ale nie wyszło mi to tak jakbym chciał. Całość pomalowałem Parnzer Grey'em Revell'a nr 78. Ale nie umiem zrobić zdjęć, aby oddać właściwy kolor :/ Próbowałem robić zdjęcia z dwiema lampkami halogenowymi, próbowałem bez nich. Tak czy owak wyszła kupa. Zdjęcia wyszły jakie wyszły. Wybrałem dwa które są najciemniejsze. W każdym razie model jest póki co bardzo ciemny. Będę próbował płaskie powierzchnie rozjaśnić "Panzergreyem" z domieszką białego. Ten model jak i kilka innych, które mam już posklejane i popodkładowane są dla mnie poligonem doświadczalnym dla aerografu i technik modelarskich. Jak napisałem w temacie: viewtopic.php?f=87&t=47487 na tych modelach będę się uczył malować w przerwach pomiędzy sklejaniem tygrysa ;) Co do samego Sd Kfz 7 najpierw chciałem zrobić malowanie z Ukrainy z 1941, ale doszedłem do wniosku, że na początek skupię się na razie na modelach "jednokolorowych". Czyli cały model będzie Panzer Grey. Malowanie z Rosji 1941 rok. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Witam. Sd Kfz 7. Model trochę zapomniany przeze mnie. Brak motywacji i problem z malowaniem. Na modelu zrobiła mi się "szorstka" faktura farby. Zniechęciło mnie to na jakiś czas. Ale nie czas na łzy. Nawet mimo problemów i tak go skończę takiego jaki jest ;) Model delikatnie wycieniowany (niestety na fotkach nie jest to aż tak widoczne jak w rzeczywistości). Chociaż mam zamiar jeszcze w kilku miejscach trochę pogłębić kolor. Siedzenia wyszły mi za jasne. Będę malował je innym kolorem. Postaram się uzyskać taki sam kolor jak w modelu Sd Kfz 2, którego galeria jest tutaj: viewtopic.php?f=68&t=46644&p=710930#p710930 . Antenki oczywiście pourywałem w czasie obracania pojazdu w swoich nieporadnych paluchach. Dokleję je pod koniec. Podstawka na początku miała ogromne tempo w powstawaniu teraz też przystopowała. Skończyły mi się pomysłu na urozmaicenie roślinności. Było kilka prób, ale bardzo mizernych. Na kolory nie ma co patrzeć, bo sprawdzałem tylko jak aerografem maluje się trawę. Drogę i zbocze próbowałem potraktować swoim sposobem, ale nie wyszło. Lecz nic straconego. Ostatnio kupiłem pigmenty i nimi się pobawię. Sporo pracy przede mną, ale efekt powinien być zadowalający. Przynajmniej dla mnie ;) Pozdrawiam: Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 14 Listopada 2015 Autor Share Napisano 14 Listopada 2015 Witam. Po długiej przerwie wziąłem się w końcu za skończenie modelu. Zmyłem farbę przy pomocy kreta i zacząłem pracę od nowa. Zmieniła się też podstawka. Ta była za duża i nie umiałem sobie poradzić z tak dużą przestrzenią. No nic, zapraszam do galerii viewtopic.php?f=68&t=51441 Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi