fojer1 Napisano 11 Stycznia 2006 Share Napisano 11 Stycznia 2006 Na warsztacie jest BMW i VW Golf przerabiane na strażackie samochody operacyjne w polskim malowaniu, chociasz nie do końca bo Golfy mam trzy i dwa będą w polskim malowaniu a trzeci w innym malowaniu może macie jakieś propozycje malowania. Napewno jeden będzie w malowaniu z JRG Katowice bez belki świetlnej tylko z kogutem w środku co widać na zdjęciach.Drugi będzie w malowaniu jednostki 311 P 90 niestety nie wiem co to za jednostka. Są to modele Firmy Fujimi w skali 1:24. To zaczynamy: ORIGINAŁ Z JRG KATOWICE ORIGINAŁ Z JEDNOSTKI 311 PODWOZIE JUŻ GOTOWE WNĘTRZE MODELU PRZED MALOWANIEM MODEL PRZYGOTOWANY DO MALOWANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 11 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2006 Drugi model przygotowany do malowania czyli jest pokryty podkładem,wyszlifowany i odtłuszczony: Koguty mam kupione jako zestaw dodatkowy, a jak potrzebuje inny wzór to muszę robić sam z czego się tylko da przeźroczysta pleksa, opakowania po tabletkach ostatnio wpadło mi w ręce opakowanie po kleju z którego może da się zrobić koguta. Na zdjęci właśnie taki zestaw kogutów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Stycznia 2006 Share Napisano 11 Stycznia 2006 Rozumię że to był gotowiec , a ty go przemalowujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 11 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2006 Rozumię że to był gotowiec , a ty go przemalowujesz A ja rozumie że nie czytałeś początku tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Stycznia 2006 Share Napisano 11 Stycznia 2006 Rozumię że to był gotowiec , a ty go przemalowujesz A ja rozumie że nie czytałeś początku tego tematu Acha no to myślałem ze to był gotowy model cywilnego a ty go przerabiasz na strażaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 17 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2006 Rozumię że to był gotowiec , a ty go przemalowujesz A ja rozumie że nie czytałeś początku tego tematu Acha no to myślałem ze to był gotowy model cywilnego a ty go przerabiasz na strażaka. To teraz w ogóle żeśmy się nie dogadali to był model cywilny tylko nie gotowy, ale do poskładanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Na zdjęci właśnie taki zestaw kogutów. A migaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Na zdjęci właśnie taki zestaw kogutów. A migaja Wcale bym się nie zdziwił gdyby koguty mrugały, syreny wyły, silnik dawał głos, a całość była zdalnie sterowana. U Fojera1 jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 10 Lutego 2006 Autor Share Napisano 10 Lutego 2006 Ale w tym niestety nic nie miga nie wyje i nie jeździ, ale w Remizie jest taka jedna sztuka tylko trochę w większej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Tu mas zjedno zdjęcie z zawodów w bytomiu, chyba coś takiego chcesz zrobic Fotka pochodzi z Forum PWM jest własnością użytkownika draz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Tu mas zjedno zdjęcie z zawodów w bytomiu, chyba coś takiego chcesz zrobic Właścicielem modelu który prezentujesz, jest właśnie Fojer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 Tornado to moja wina nie zakończyłem relacji z budowy tego golfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 11 Marca 2006 Autor Share Napisano 11 Marca 2006 dalsz część relacji z budowy Model jest już pomalowany ostatecznie i teraz będzie szlifowany papierem ściernym wodnym, 2500 aby wyrównać całą powierzchnię i usunąć ewentualne śmieci, które często osiadają na modelu w trakcie malowania lub po malowaniu, następnie będzie polerowany pastą polerską lekko ścierną i dla uzyskania połysku pastą woskową następnie zostanie końcowe składanie modelu. Następne modele pomalowane na kolor bordo taki jak mają polskie Golfy w straży, co widać na zdjęciach wyżej. Dalej będzie to, co z innymi modelami a co już wcześniej pisałem. a teraz skończone modele Pierwszy to VW z JRG Katowice TROCHĘ PRZEŚWIETLONE ZDJĘCIE ALE TYLKO PO TO ŻEBY BYŁO WIDAĆ KOGUTA TAK JAK W ORIGINALE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 11 Marca 2006 Autor Share Napisano 11 Marca 2006 A teraz drugi tylko nie do końca wiem z jakiej jest jednostki bo miałem tylko zdjęcie,może mi ktoś pomoże ustalić z jakiej jest JRG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 14 Marca 2006 Autor Share Napisano 14 Marca 2006 Mam małą prośbę chciałem skończyć następnego VW i okazało, że wcięło mi parę detali może ktoś ma takiego VW i już mu się nie podoba albo po prostu nie potrzebuje go lub zaczął i nie skończył to jak chętnie to odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 19 Marca 2006 Autor Share Napisano 19 Marca 2006 Przyszedł czas na skończenie trzeciego Golfa a wiec tak podwozie skończone i pomalowane: Deska, atrapa silnika i wnętrze także skończone i pomalowane: W tylnym zawieszeniu pobawiłem się i założyłem małe sprężynki, aby było ruchome, co widać na zdjęciach: Dół samochodu złożony razem i nawet wygląda to na coś Kabina jak inne była wcześniej malowana podkładami teraz jest już pomalowana i prawie gotowa: Tutaj zacząłem robić belkę świetlną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 22 Marca 2006 Share Napisano 22 Marca 2006 Ale nawaliłeś tych zdjęć że ocipieć można !!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze trochę i zabraknie miejsca dla prezentacji innych modelarzy. HEJ To ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 23 Marca 2006 Share Napisano 23 Marca 2006 na jednym zdjeciu troszke widac jakby lampy były za głeboko osadzone, może satylko "tak" wadzone i pozniej beda wlasciwie zrobione, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Marca 2006 Share Napisano 23 Marca 2006 Robert, czy możesz mi zdradzić jaką farbką pomalowałeś nadwozie Golfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 23 Marca 2006 Autor Share Napisano 23 Marca 2006 Robert, czy możesz mi zdradzić jaką farbką pomalowałeś nadwozie Golfa Lakier samochodowy ale nie podam ci nr bo nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 23 Marca 2006 Autor Share Napisano 23 Marca 2006 (edytowane) Ale nawaliłeś tych zdjęć że ocipieć można !!!!!!!!!!!!!!!!Jeszcze trochę i zabraknie miejsca dla prezentacji innych modelarzy. HEJ To ja. Jak na razie jeszcze nikt nie narzekał ale jak już tu jesteś to można było się spodziewać takich komentarzy. A miejsca dla innych modelarzy na pewno nie zabraknie Edytowane 23 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 23 Marca 2006 Autor Share Napisano 23 Marca 2006 Zabrałem się za malowanie uszczelek i innych elementów na czarno tu widać oklejony model przed malowaniem: Teraz w trakcie malowania A to efekt po zdjęciu maskowania i okazało się, że prawie wszystko do poprawy a wina lakieru, jakiego użyłem no, ale cóż pomaluję jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Marca 2006 Share Napisano 23 Marca 2006 Boże drogi, lakier zlazł z taśmą Może źle odtłuściłeś przed lakierowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 23 Marca 2006 Autor Share Napisano 23 Marca 2006 Boże drogi, lakier zlazł z taśmą Może źle odtłuściłeś przed lakierowaniem Jaki lakier mówisz o tych śladach na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Marca 2006 Share Napisano 23 Marca 2006 Tak, o tych śladach na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi