czsochaj Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Model to zestaw Revella, plus kalki Techmodu, blaszki Eduarda. Farbki to Model Mastery i Humbrole. Ślady eksploatacji wykonałem sproszkowaną pastelą oraz pastelą rozpuszczoną w Sidoluxie, przecierka suchym pędzlem H11. Linie zapuściłem czarną pastelą mieszaną w sidoluxie. Na to wszystko lakier matowy Humbrola, a po wyschnięciu delikatna polerka płatowca . Dało to efekt półmatu. Ktoś zapyta, a dlaczego nie ,,Kaczor Donald''? bo jeden już jest, na dodatek z tego samego zestawu i waloru. Malowanie aerografem z tzw. wolnej ręki. Przepraszam za jakość niektórych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Cześć. Bardzo ładny Spit. Ja ostatnio zachorowałem na ten samolot muszę kilka zrobić . Ma już jednego w pudle również revell. A czy Techmod produkuje też inne kalki ja myślałem że tylko te z " Donaldem" ??? Podoba mi się wykonane przez ciebie ślady eksploatacji . A co to jest na drugiej fotce zaraz pod kołpakiem śmigła ?? Element brudzenia czy to od kleju ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 Są to zacieki oleju, z którego ten samolot był słynny. Podpatrzyłem na fotografiach i latających obecnie Spitach w filmach fabularnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Są to zacieki oleju, z którego ten samolot był słynny. Podpatrzyłem na fotografiach i latających obecnie Spitach w filmach fabularnych. Moja wina zinterpretowałem to inaczej . Odpowiedz mi na pytanie odnośnie tych kalek które napisałem powyżej . Bo jestem ciekawy czy są bo bym zakupił . Bo " Donaldy " mam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Dominik czy przejrzenie oferty Techmodu, w którymkolwiek sklepie internetowym tak bardzo boli z tego co pamiętam to są i w 1:72 i w 1:48. Bardzo ładny spit tak na marginesie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 Deco, uzupełniając wypowiedź Marcina, to ,,Kaczor'' i 317 są na tej samej kalce w 1;72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Dominik czy przejrzenie oferty Techmodu, w którymkolwiek sklepie internetowym tak bardzo boli z tego co pamiętam to są i w 1:72 i w 1:48. Bardzo ładny spit tak na marginesie Pozdrawiam. Oczywiste że nie boli ! Po prostu liczyłem na szybką odpowiedź a o sprawdzeniu nie pomyślałem . Mój błąd . Na przyszłość postaram się najpierw sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Generalnie bardzo ładny juchas :-)))) Super,że otworzyłeś klapy. Szkoda ,że revell zle robi przejści skrzydło kadłub od spodu. Klapy były dzielone,bow tym miejscu skrzydło miało charakterystyczny kształt. A revell robiąc całkiem dobry i tani model to olał!! I jeszcze jedno pytanko, czemu obudowa działek nie jest okopcona, a skrzyło jest?? Pytam bo nie wiem, ale wydaje mi sie, że to niekonsekwencja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi