Grazzi Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Witam wszystkich forumowiczów! Chciałbym tutaj przedstawić galerię swojego modelu PzKpfw II pod Waszą opinie oraz krytykę Wiem, wystawiam sie w ten sposób na odstrzał, gdyż jest to mój pierwszy model po dłuższej przerwie od modeli, oraz pierwszy, odkąd zacząłem na poważnie zajmować się cała tematyką modelarstawa. Nie przedłużając, pokazuje zdjęcia i proszę Was o (nie za ostrą) krytykę Sam model: A tu z figurantem dowódcy oraz na podstawce: Uprzedzając pytania- tak, wiem że przegiąłem z piaskiem i pigmentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Wyglada troche jak po ciezkiej burzy piaskowej, ale ogolne wrazenie jest super. Do poprawki ta lewa gaska pod pierwszym kolem jezdnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmk Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Mnie się podoba, choć jestem ciekaw uwag innych. Ten sam model mam na swojej finalizowanej dioramce, niezbyt to szczęśliwy egzemplarz, słabiutki w wykonaniu. Mnie jednak zastanawiają dwie sprawy. Pierwsza to długość u Ciebie lufy karabinu, czy ona jest dobra? Czy aby jednak nie za krótka, za głęboko jej nie włożyłeś? Druga to kwestia zabrudzeń - u Ciebie to takie wyspy piasku, poprzyklejane, trochę wyglądają jak po deszczu zapiaszczone obszary mokrego, wilgotnego. Ma się wrażenie, że to nie pustynny, ale trochę inny. Ale to może tylko moje wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Witam , przed paroma chwilami ja tez dodałem zdjątka swojego Pz II więc mogę je porównać . Dla mnie jest ok , faktycznie poza ta goską i zbyt wielką ilością piasku w niektórych miejscach ale niestety mój też jest taki jaki jest . Zakładam więc , że następne nasze modele będą lepsze . Życzę powodzonka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Imk- wydaje mi się, że taka powinna być długość wg producenta. Przyznam się, że nie porównywałem jej ze zdjęciami archiwalnymi (akurat tego elementu), ale jak dla mnie jest ok. Tak, wiem że wygląda jakby go ktoś z wydmy wykopał. A te łaty piasku to niestety efekt błędnego uzycia pewnego specyfiku. Starałem sie to przymaskować pigmentami żeby nie raziło w oczy Ogólnie dziękuje za uwagę i za krytykę wszystkim na raz i każdemu z osobna A Pz II to mały, fajny czołg, więc ich zawsze będzie dużo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Podoba mi się Twoja wersja tego tanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Model ma kilka mankamentów, kolor, za dużo piachu, słabo złożona gąsienica. Nie jest bardzo źle, ale mogło być lepiej. A teraz pora brać się za kolejny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampir Lestat Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Kolego usuń szew z lufy ( ślady łączenia form ) bo to paskudzi strasznie cały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Problem piachu można łatwo zniwelować, scenka sugeruje, że pojazd jest w ruchu, gdyby był w spoczynku piach nie raziłby tak w oczy, starczy ze jeden dzień postoi taki na pustyni przy silniejszym wietrze i może tak wyglądać spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi