Andrzej Godlewski Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Witam wszystkich ,od jakiegoś czasu pracuję nad modelem Forda A w skali 1:35 . W skali tej ostatnio ukazało się trochę cywilnych samochodów , a ponieważ w zamyśle mam wykonanie dioramy z małym warsztatem samochodowym z lat 30-stych to i mała pomoc drogowa była by fajnym dodatkiem do tej pracy . Forda A czyli następce modelu T chyba nie muszę przedstawiać , nie mniej wzorować się będę na takim jak na zdjęciu . Z tym że na pakę dostanie mały dźwig taki jakie były w owym czasie stosowane do tego typu pojazdów . Trochę już przy nim popracowałem jako pomoc w częściach trochę użyczyłem sobie od Gaza AA z ICM -u . Oczywiście wymagało to sporych przeróbek , ale jakoś udało się tak wszystko zwaloryzować aby był to Ford A . Rama , tylni most ,przednie zawieszenie , trochę blacharki Oczywiście wymaga to jeszcze dopieszczenia co niniejszym jeszcze czynić będę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 Teraz coś z czasów kiedy wymyślono pomoc drogową Dźwig w trakcie rozrysowywania ale na razie prace idą przy karoserii , czyli szpachlowanie ,docieranie i tak w kółko . A potem czas na podwozie z przyległościami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi