jakub97 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Witajcie! Od dawna nie zakładałem warsztatów, ponieważ czułem się zawsze źle, że inni ciągle krytykują, ale na tym polega NAUKA!!! Nie robię modeli pod kogoś, tylko dla siebie. Musiałem że tak ujmę uciec na kilka miesięcy i posklejać w spokoju i jak widać ludziom a tym bardziej sędziom podobają się moje modele, ponieważ nie przestaję jeździć na wystawy a zawsze coś tam przywiozę . Tym razem proszę o pomoc tych, co znają się na panterach jak znają sami siebie (czy jakoś tak szło). Od zawsze sklejam ruskie, ale czas złożyć coś innego i padło na tę panterkę http://www.mojehobby.pl/products/German-Panther-Type-G-Early-Version-with-Photo-Etched-Parts-for-Zimmerit-Coating.html Jest to wersja G i tu moje pytanie, czy byłe one również bez zimmeritu? Koniec pisania, czas na zdjęcia, na początku było tak: Następnie I na koniec dzisiejszego składania: Wszystkie koła są złożone na sucho, a za zdjęcia w takiej jakości przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Na pytanie nie odpowiem bo też jestem fanem "rucholi", ale zapinam pasy i obserwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Jest to wersja G i tu moje pytanie, czy byłe one również bez zimmeritu? Tu masz odpowiedź http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Panther_Ausf._G_pic3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 W sumie, wygląda na to że i bez występowały http://pl.scribd.com/doc/210083858/Wydawnictwo-Militaria-No-60-Panther-Cz%C4%99%C5%9B%C4%87-I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 W sumie, wygląda na to że i bez występowały http://pl.scribd.com/doc/210083858/Wydawnictwo-Militaria-No-60-Panther-Cz%C4%99%C5%9B%C4%87-I Jak najbardziej,myślałem że chcesz robić zimmerit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 ... .Jest to wersja G i tu moje pytanie, czy byłe one również bez zimmeritu?. Zimmerit nakładano od 29-12-1943 do września 1944 roku na Panterę ok.160 kg. Panzerkampfwagen V Panther Ausf G, produkowano od marca 1944 do stycznia 1945. Odpowiedz znasz. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 W sumie, wygląda na to że i bez występowały http://pl.scribd.com/doc/210083858/Wydawnictwo-Militaria-No-60-Panther-Cz%C4%99%C5%9B%C4%87-I Jak najbardziej,myślałem że chcesz robić zimmerit Hehe, wolę na niej nie próbować mam taki jeden, pz.IV od academy i na nim wszelkie sztuczki wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Niestety lub "stety" jest to wczesna wersja G. Myślę że wczesne wersje wszystkie miały zimmerit. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3niu Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Późne wersje nie miały już zimmeritu (od końca 1944) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Dzisiaj tak : I na koniec moje ulubione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 MG 34 czołgowy czy zwykły? Pytam bo nie widać - ja nie widzę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Nie przyczepilem go jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Kadłubowy nie wieżowy. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Oczywiście że jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Że jest to widzę tylko jaki zwykły czy czołgowy? Albo Daj fotkę ze zbliżeniem na w/w element, wtedy sam sobie odpowiem. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Jak dla mnie to wygląda jak klasyczny MG 34. Oczywiście przy takiej rozdzielczości mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 Zrobiłem zbliżenie dla kolegi A dzisiaj praktycznie nic, tylko poprawki przed podkładem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Dzięki za zdjęcie. Nadal fotka kiepskiej jakości. Adrian Masz rację chyba zwykły MG 34. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 26 Lutego 2015 Autor Share Napisano 26 Lutego 2015 Witajcie, dałem podkład aleeee.... Aerograf szlag trafił i nie idzie malować :/ Coś polecicie do 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 26 Lutego 2015 Autor Share Napisano 26 Lutego 2015 Wszyscy go polecają to raczej warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Ultrę zawsze warto A na aero nie wolno oszczędzać- często lepiej głębiej sięgnąć do kieszeni, ale potem produkt będzie nam dłużej i lepiej służył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 9 Marca 2015 Autor Share Napisano 9 Marca 2015 To jak? http://www.mojehobby.pl/products/Ultra.html Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi