łsobota Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 (edytowane) Dość stary zestaw Tamiyi (31434) pozwalający na zbudowanie dwóch japońskich okrętów podwodnych: I-16 (typ C1) - który zasłynął ze swoich akcji na Oceanie Indyjskim w 1942 oraz I-58 (typ B3) - zatopił amerykański ciężki krążownik Indianapolis. Instrukcja (w pudle jest jeszcze wersja japońska): Kadłub: Wypraska: Do zestawy dołączona jest jeszcze bardzo fajna ramka z wodnosamolotami oraz uzbrojeniem, które można wykorzystać przy budowie innych modeli okrętów japońskich w skali 1:700: Na pierwszy rzut oka oba modele sprawiają raczej pozytywne wrażenie, chociaż są dość uproszczone. Wydaje mi się jednak, że mogą z nich powstać całkiem udane repliki (zwłaszcza po dołożeniu fototrawionych relingów i lekkim "scratchbuilding'u") Edytowane 8 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Dość stary zestaw Tamiyi jak na "dość stary" to całkiem przyzwoicie wygląda i miniaturową łódź podwodną widzę na wypraskach Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Dość stary zestaw Tamiyi jak na "dość stary" to całkiem przyzwoicie wygląda i miniaturową łódź podwodną widzę na wypraskach Jędrek Zgadza się bo o ile pamiętam to kleiłem ten zestaw mając 10 lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 9 Listopada 2007 Autor Share Napisano 9 Listopada 2007 "Dość stary" oznacza w tym przypadku 1973 (data na wypraskach) Chociaż pakowany w 1994. i miniaturową łódź podwodną widzę na wypraskach Tak, jest to miniaturowy okręt podwodnu Ko-hyoteki (użyty między innymi w Pearl Harobour czy na Madagaskarze). Po "łikendzie" wrzucę jego dokładniejsze zdjęcie (bo jakoś mi wyleciał z obecnych fotek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 "Dość stary" oznacza w tym przypadku 1973 (data na wypraskach) Chociaż pakowany w 1994. Masz rację bo w latach 90 gdzieś go tak kleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi