danielodziem Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 jaki podkład wybrać do PALADINA ??? -planuje wersję pustynna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 15, 2015 Author Share Posted February 15, 2015 Panowie jaka jest kolejnośc malowania.Podkład,...kolor podstawowy,sidolux,lakier ,wash,....dalej.. a może inna kolejność Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaRo95 Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 Podkład-> k. bazowy -> sidolux -> kalki -> sidolux -> weathering wszelakiej postaci tj.: wash, biedronka, filtry, obicia itd. -> lakier mat/pół mat dla wykończenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ami Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Podkład-> k. bazowy -> sidolux -> kalki -> sidolux -> weathering wszelakiej postaci tj.: wash, biedronka, filtry, obicia itd. -> lakier mat/pół mat dla wykończenia Powiedzialbym, ze filtry i biedronka raczej przed sido i kalkami... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaRo95 Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Ja osobiscie nie robie biedronki przed kalkami bo pozniej wygladaja za czysto :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 17, 2015 Author Share Posted February 17, 2015 Podkład-> k. bazowy -> sidolux -> kalki -> sidolux -> weathering wszelakiej postaci tj.: wash, biedronka, filtry, obicia itd. -> lakier mat/pół mat dla wykończenia dzięki za wskazówki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted February 17, 2015 Author Share Posted February 17, 2015 a kolor podkładu?? jest bez znaczenia?czy wybrać jakiś konkretny? jak ja mam tu wstawić fotkę?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
selina Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Dokładnie tak zwykła wykałaczka i forma płynna nie spray. Do tych butelek jest dodawany taki "psikacz ręczny" ale szybko z niego zrezygnowałem Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Stig Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 a kolor podkładu?? Może być szary, czarny, czy zbliżony do koloru bazowego. To twój wybór. Ja używam szarego Surfacera od Gunze i daje jeszcze preshading przed bazowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted March 6, 2015 Author Share Posted March 6, 2015 a kolor podkładu?? Może być szary, czarny, czy zbliżony do koloru bazowego. To twój wybór. Ja używam szarego Surfacera od Gunze i daje jeszcze preshading przed bazowym. dzięki za podpowiedz..mam już kolor zbliżony do podstawowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts