danielodziem Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 jaki podkład wybrać do PALADINA ??? -planuje wersję pustynna Quote
danielodziem Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Panowie jaka jest kolejnośc malowania.Podkład,...kolor podstawowy,sidolux,lakier ,wash,....dalej.. a może inna kolejność Quote
KubaRo95 Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Podkład-> k. bazowy -> sidolux -> kalki -> sidolux -> weathering wszelakiej postaci tj.: wash, biedronka, filtry, obicia itd. -> lakier mat/pół mat dla wykończenia Quote
ami Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Podkład-> k. bazowy -> sidolux -> kalki -> sidolux -> weathering wszelakiej postaci tj.: wash, biedronka, filtry, obicia itd. -> lakier mat/pół mat dla wykończenia Powiedzialbym, ze filtry i biedronka raczej przed sido i kalkami... Quote
KubaRo95 Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Ja osobiscie nie robie biedronki przed kalkami bo pozniej wygladaja za czysto :/ Quote
danielodziem Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Podkład-> k. bazowy -> sidolux -> kalki -> sidolux -> weathering wszelakiej postaci tj.: wash, biedronka, filtry, obicia itd. -> lakier mat/pół mat dla wykończenia dzięki za wskazówki . Quote
danielodziem Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 a kolor podkładu?? jest bez znaczenia?czy wybrać jakiś konkretny? jak ja mam tu wstawić fotkę?? Quote
selina Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Dokładnie tak zwykła wykałaczka i forma płynna nie spray. Do tych butelek jest dodawany taki "psikacz ręczny" ale szybko z niego zrezygnowałem Pozdrawiam Quote
The Stig Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 a kolor podkładu?? Może być szary, czarny, czy zbliżony do koloru bazowego. To twój wybór. Ja używam szarego Surfacera od Gunze i daje jeszcze preshading przed bazowym. Quote
danielodziem Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 a kolor podkładu?? Może być szary, czarny, czy zbliżony do koloru bazowego. To twój wybór. Ja używam szarego Surfacera od Gunze i daje jeszcze preshading przed bazowym. dzięki za podpowiedz..mam już kolor zbliżony do podstawowego Quote
Recommended Posts