danielodziem Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 jaki podkład wybrać do PALADINA ??? -planuje wersję pustynna Cytuj
danielodziem Napisano 15 Lutego 2015 Autor Napisano 15 Lutego 2015 Panowie jaka jest kolejnośc malowania.Podkład,...kolor podstawowy,sidolux,lakier ,wash,....dalej.. a może inna kolejność Cytuj
KubaRo95 Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Podkład-> k. bazowy -> sidolux -> kalki -> sidolux -> weathering wszelakiej postaci tj.: wash, biedronka, filtry, obicia itd. -> lakier mat/pół mat dla wykończenia Cytuj
ami Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Podkład-> k. bazowy -> sidolux -> kalki -> sidolux -> weathering wszelakiej postaci tj.: wash, biedronka, filtry, obicia itd. -> lakier mat/pół mat dla wykończenia Powiedzialbym, ze filtry i biedronka raczej przed sido i kalkami... Cytuj
KubaRo95 Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Ja osobiscie nie robie biedronki przed kalkami bo pozniej wygladaja za czysto :/ Cytuj
danielodziem Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Podkład-> k. bazowy -> sidolux -> kalki -> sidolux -> weathering wszelakiej postaci tj.: wash, biedronka, filtry, obicia itd. -> lakier mat/pół mat dla wykończenia dzięki za wskazówki . Cytuj
danielodziem Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 a kolor podkładu?? jest bez znaczenia?czy wybrać jakiś konkretny? jak ja mam tu wstawić fotkę?? Cytuj
selina Napisano 6 Marca 2015 Napisano 6 Marca 2015 Dokładnie tak zwykła wykałaczka i forma płynna nie spray. Do tych butelek jest dodawany taki "psikacz ręczny" ale szybko z niego zrezygnowałem Pozdrawiam Cytuj
The Stig Napisano 6 Marca 2015 Napisano 6 Marca 2015 a kolor podkładu?? Może być szary, czarny, czy zbliżony do koloru bazowego. To twój wybór. Ja używam szarego Surfacera od Gunze i daje jeszcze preshading przed bazowym. Cytuj
danielodziem Napisano 6 Marca 2015 Autor Napisano 6 Marca 2015 a kolor podkładu?? Może być szary, czarny, czy zbliżony do koloru bazowego. To twój wybór. Ja używam szarego Surfacera od Gunze i daje jeszcze preshading przed bazowym. dzięki za podpowiedz..mam już kolor zbliżony do podstawowego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi