łsobota Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 Jest to zestaw Aoshimy (AOSWL505) pozwalający na budowę japońskiego nosiciela wodnosamolotów Chiyoda, z okresu przed jego przebudową na klasyczny lotniskowiec, co miało miejsce 21 grudnia 1943 w porcie Yokosuka. Tyle tytułem któtkiego wstępu. Dodam jeszcze tylko, że w pudle oprócz ramek z elementami "Chiyody" znajduje się uniwersalna ramka z uzbrojeniem oraz czterema wodnosamolotami, które możemy wykorzystać podczas budowy innych okrętów Marynarki Japońskiej. A terz już czas na prezentację tego co dostaniemy, gdy zdecydujemy się na zakup: Instrukcja: Kalkomania: Kadłub: Wyprski: Trochę szczegółów: Na koniec wspomnę jeszcze, że swego czasu na rynku dostępny był zestaw z serii "Super Detail" (AOS30608) wzbogacony o firmową blaszkę. Nie wiem czy jest jeszcze dostępny w sprzedaży - mi w każdym razie się nie udało (chociaż z drugiej strony jakoś specjalnie się nie starałem) Cytuj
Jędrek Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 lubię takie dziwadła, podoba mi się ten model Jędrek Cytuj
Maciej Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 I do tego japoniec... Pozdrawiam, Maciej Cytuj
łsobota Napisano 11 Listopada 2007 Autor Napisano 11 Listopada 2007 lubię takie dziwadła, podoba mi się ten model Na rynku jest jeszcze dostępny jego bliźniak - Chitose. Mnie natomiast chodzi po głowie jeszcze coś takiego: http://img145.imageshack.us/my.php?image=akitsushimaxj1.jpg http://211.155.23.140/biku/warpaint/nmws/akitsushima.jpg Tender lotniczy Akitsushima (robi toto Pit Road). Co prawda miałem już kończyć z okrętami (przynajmniej na jakiś czas), ale na tego to się chyba jeszcze skuszę I do tego japoniec... j W moim przypadku w grę wchodzą tylko takie No, może kiedyś w odległej przyszłości skuszę się na coś spod znaku "sierpa i młota" (jest taki fajny zestaw Pit Road'a - okręt podwodny Echo II w zestawie z kilkoma samolotami, wśród których jest Tu-95 Bear ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi