łsobota Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Jest to zestaw Aoshimy (AOSWL505) pozwalający na budowę japońskiego nosiciela wodnosamolotów Chiyoda, z okresu przed jego przebudową na klasyczny lotniskowiec, co miało miejsce 21 grudnia 1943 w porcie Yokosuka. Tyle tytułem któtkiego wstępu. Dodam jeszcze tylko, że w pudle oprócz ramek z elementami "Chiyody" znajduje się uniwersalna ramka z uzbrojeniem oraz czterema wodnosamolotami, które możemy wykorzystać podczas budowy innych okrętów Marynarki Japońskiej. A terz już czas na prezentację tego co dostaniemy, gdy zdecydujemy się na zakup: Instrukcja: Kalkomania: Kadłub: Wyprski: Trochę szczegółów: Na koniec wspomnę jeszcze, że swego czasu na rynku dostępny był zestaw z serii "Super Detail" (AOS30608) wzbogacony o firmową blaszkę. Nie wiem czy jest jeszcze dostępny w sprzedaży - mi w każdym razie się nie udało (chociaż z drugiej strony jakoś specjalnie się nie starałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 lubię takie dziwadła, podoba mi się ten model Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 I do tego japoniec... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 lubię takie dziwadła, podoba mi się ten model Na rynku jest jeszcze dostępny jego bliźniak - Chitose. Mnie natomiast chodzi po głowie jeszcze coś takiego: http://img145.imageshack.us/my.php?image=akitsushimaxj1.jpg http://211.155.23.140/biku/warpaint/nmws/akitsushima.jpg Tender lotniczy Akitsushima (robi toto Pit Road). Co prawda miałem już kończyć z okrętami (przynajmniej na jakiś czas), ale na tego to się chyba jeszcze skuszę I do tego japoniec... j W moim przypadku w grę wchodzą tylko takie No, może kiedyś w odległej przyszłości skuszę się na coś spod znaku "sierpa i młota" (jest taki fajny zestaw Pit Road'a - okręt podwodny Echo II w zestawie z kilkoma samolotami, wśród których jest Tu-95 Bear ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi