skala72 Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 WOT: E-25 vs. IS-3 (ModellTrans & Roden). Szykuję "małą" dioramkę z w/w modelami z WOT'a, którą mam zamiar wystawić na WFM 2015. IS-3 składa się (dobrze) w domku, a w wolnej chwili w sklepie dzióbię E-25-kę z MT (72363). Jest to stary odlew modelu i trzeba trochę użyć pilnika, szpachli (Wamod), której prawie nie widać, bo jest koloru żywicy. WOT: E-25 vs. IS-3 (ModellTrans & Roden) - Malowanie (Part 2) Dzisiaj poszły w rucha farby Life Color, są jaśniejsze niż Vallejo, Pactry czy też Modell Mastery (tymi ostatnimi, już nie maluję od dawna.). Podkład (szary Vallejo) poszedł bardzo szybko i szybko wysechł, tylko 2h. Jutro, jak wyschną farby nałożę drugi, a może i trzeci kolor kamo (zielony i brązowy), zobaczymy. Najgorsze co mnie czeka to malowanie gąsek, nie cierpię gdy są one w całości, ale pędzelek nr. 000 zrobi cuda, oby łapa nie dygała. Będzie również "łoś", satyna, pudry i lakiery maty, aby zabezpieczyć model przed ścieraniem farby. Hmm, coś jeszcze, pewnie tak, ale to w cdn. IS-3 schnie, czeka mnie malowanie (??) gumowych gąsek, ech. PS. farby LC wymagają użycia "chemii" LC, jeżeli użyjecie np. opóźniacza, rozcieńczalnika innej firmy (Wamod, Vallejo) farby zaczynają "rozpadać" się, wytrącają się i może to spowodować zapchanie aero. cdn. Cytuj
Piotr_P Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Ja robię i zrobic nie mogę E25 z Pegasus.'a więc popatrzę. Szkoda.ze nie da rady odlac tego ukladu jezdnego bo bym sie pisał na to.To największy ból z Pegasusem. czekam na więcej Cytuj
JacekPz Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Uuu, pegasus... Chciałem kupić, ale gdy zobaczyłem jakie to ma gąsienice :\ ... Kibicuję ! Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 12 Marca 2015 Super Moderator Napisano 12 Marca 2015 Czołem No ja mam już E25 ale w 1/35 zrobiony pod WOT, ale widzę że nie przerabiasz samego E25, ja użyłem Trumptera i musiałem zmienić całą płytę z wydechem sam wydech i kilka innych detali (właz, zmienić położenie wizjera kierowcy , reflektor itd) zmieniłem też mocowanie narzędzi na przypominające te w grze ot myślę teraz co tutaj do niego dorobić Zaglądam dalej... Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi