skala72 Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 WOT: E-25 vs. IS-3 (ModellTrans & Roden). Szykuję "małą" dioramkę z w/w modelami z WOT'a, którą mam zamiar wystawić na WFM 2015. IS-3 składa się (dobrze) w domku, a w wolnej chwili w sklepie dzióbię E-25-kę z MT (72363). Jest to stary odlew modelu i trzeba trochę użyć pilnika, szpachli (Wamod), której prawie nie widać, bo jest koloru żywicy. WOT: E-25 vs. IS-3 (ModellTrans & Roden) - Malowanie (Part 2) Dzisiaj poszły w rucha farby Life Color, są jaśniejsze niż Vallejo, Pactry czy też Modell Mastery (tymi ostatnimi, już nie maluję od dawna.). Podkład (szary Vallejo) poszedł bardzo szybko i szybko wysechł, tylko 2h. Jutro, jak wyschną farby nałożę drugi, a może i trzeci kolor kamo (zielony i brązowy), zobaczymy. Najgorsze co mnie czeka to malowanie gąsek, nie cierpię gdy są one w całości, ale pędzelek nr. 000 zrobi cuda, oby łapa nie dygała. Będzie również "łoś", satyna, pudry i lakiery maty, aby zabezpieczyć model przed ścieraniem farby. Hmm, coś jeszcze, pewnie tak, ale to w cdn. IS-3 schnie, czeka mnie malowanie (??) gumowych gąsek, ech. PS. farby LC wymagają użycia "chemii" LC, jeżeli użyjecie np. opóźniacza, rozcieńczalnika innej firmy (Wamod, Vallejo) farby zaczynają "rozpadać" się, wytrącają się i może to spowodować zapchanie aero. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Ja robię i zrobic nie mogę E25 z Pegasus.'a więc popatrzę. Szkoda.ze nie da rady odlac tego ukladu jezdnego bo bym sie pisał na to.To największy ból z Pegasusem. czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Uuu, pegasus... Chciałem kupić, ale gdy zobaczyłem jakie to ma gąsienice :\ ... Kibicuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Marca 2015 Super Moderator Share Napisano 12 Marca 2015 Czołem No ja mam już E25 ale w 1/35 zrobiony pod WOT, ale widzę że nie przerabiasz samego E25, ja użyłem Trumptera i musiałem zmienić całą płytę z wydechem sam wydech i kilka innych detali (właz, zmienić położenie wizjera kierowcy , reflektor itd) zmieniłem też mocowanie narzędzi na przypominające te w grze ot myślę teraz co tutaj do niego dorobić Zaglądam dalej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi