Golinski Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Witam, mam na imię Sławek, z uwagi na to ze siedzę akurat na chorobowym pomyślałem że to dobry czas żeby zająć się czymś co już planowałem od jakiegoś czasu, a więc od koncepcji doszło do czynu. Zakupiłem podstawowe narzędzia chemie i zabrałem się do pracy. Nie ukrywam że coś tam kiedyś skleiłem ale bez malowania i ogólnie bez polotu, teraz zamierzam wziąć się za modelarstwo na serio. Pozwolę sobie zadawać wszelkie pytania początkowe w tym temacie, mając na uwadze to że sporo już się dowiedziałem czytając forum. Wybrałem na swój pierwszy model T-62 ponieważ jestem też graczem World of Tanks i średnie czołgi sowieckie jak i ich chinskie kopitakie jak wszelakie wariacje T-54, T62a, T-34-2 i inne prototypy których niestety żadna firma modelarska nie produkuje np obj 140, obj 430, obj 416 itd. są pojazdami którymi mi się i najlepiej gra i najbardziej podobają pod względem wizualnym Poniżej wrzucam parę zdjęć z dotychczasowej pracy tj jednego spokojnego wieczoru składania Niestety jeszcze nie mam aero ani kompresorka ale to tylko kwestia czasu i odpowiedniego wyboru, szczególnie ciekawie mnie czy podzielacie zdanie tego oto Pana w tym filmiku odnośnie aero Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZoruUnwise Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Witam, jako że sam zaczynam z podobnym "doświadczeniem" i też zbieram się do warsztatu (ale to jeszcze trochę) to będę bacznie obserwował. Powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golinski Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 malutki updejt właśnie zasiadam i jadę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Jak na razie idzie sprawnie. Dodawaj kolejne zdjęcia na następnych etapach i na pewno coś podpowiem. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Kurcze, te gumowe bandaże na koła, to powinni robić wszyscy producenci modeli czołgów. Zajmuję miejsce na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Fakt, takie bandaże dobra rzecz Tylko łatwiej Ci będzie koła bez nich pomalować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golinski Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Troszkę podziałałem, jak widać teraz klecę wieże a to z powodu że przy podwoziu doszedłem wg instrukcji do budowy gąsienic a jak zobaczyłem te 7 ramek z częściami to to nie jest dzień na takie próby mojej cierpliwości, no to przeskoczyłem parę stron w instrukcji i jestem Btw w pierwszym poście pod obrazkami zadałem małe pytanie i póki co nikt się nie ustosunkował wobec niego, może z racji że pod obrazkami to przeoczyliście także zapraszam do scroll up-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Witam, będę kibicował , zacny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golinski Napisano 20 Marca 2015 Autor Share Napisano 20 Marca 2015 Witam ponownie, dziś znowu mały updejt, wieża skończona niestety na zdjęciach zabrakło jednego małego elementu który dokleiłem po zrobieniu zdjęć. Pora brać się za podwozie, póki co gąsienice na koniec zostawię sobie. Tak sobie pomyślałem przy sklejaniu wieży że będę miał problem przy malowaniu dużo małych elementów, choćby głupi CKM na wieży trzeba będzie się namęczyć z maskowaniem reszty, było sobie zostawić niektóre elementy to późniejszego doklejenia już po malowaniu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Na wieży jest WKM Co do małych elementów to małym pędzelkiem 000 bez problemu da się chlapnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi