tombie01 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 W związku z konkursem na sąsiednim forum uruchamiam kolejny warsztacik; również 'brytol' - 75 rocznica Bitwy o Anglię. Zafascynował mnie w tym temacie ponieważ na tle innych maszyn tej bitwy wygląda po prostu jak z innej epoki. Jedynym towarzyszem który nawiązuje do tej samej koncepcji budowy w BoB był Fiat Cr 42 ale jakoś nie przepadam za Włochami Tak więc zapraszam wszystkich znających jakiekolwiek szczegóły dotyczące tej maszyny do dyskusji, proszę o sugestie, zdjęcia ewentualnie wskazanie cennych materiałów z dokumentacji (trochę już ściągnąłem z netu ;o) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Nie dodam nic merytorycznego do warsztatu ale będę patrzył bo uwielbiam ten samolot i mam do niego ogromny sentyment. Chyba każdy pamięta zestaw matchbox w skali 72. A skąd ten zestaw bo producent mi nie znany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 20 Marca 2015 Autor Share Napisano 20 Marca 2015 Nie dodam nic merytorycznego do warsztatu ale będę patrzył bo uwielbiam ten samolot i mam do niego ogromny sentyment. Chyba każdy pamięta zestaw matchbox w skali 72. A skąd ten zestaw bo producent mi nie znany? jeśli mam być szczery to nie pamiętam kupiłem w jakimś sklepie internetowym albo na alegro ale pomimo iż n pierwszy rzut oka wygląda tandetnie to przyłożyłem do planów i muszę powiedzieć że trzyma wymiary. generalnie dość ciężko o model w 1:48; Roden bywa w sklepach ale w wersji MKI - oczywiście to kwestia wymiany śmigła ale zawsze schody, podczas warsztatu nie omieszkam nadmienić jaka jest 'sklejalność' zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi