jezu88 Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Witam jak widać jestem nowy na forum, postanowiłem dołączyć do grona forumowego w celu zdobycia porad poprawiających moje doświadczenie w wykonywanych modelach, jako dzieciak kleiłem dużo i prosto szczegolnie samoloty militarne:) a potem miałem przerwę ale postanowiłem wrócić do zabawy lecz tym razem rzuciłem sie na cywile, cześć modeli już wykonałem(trabant, porsche 944S, Audi R8) ale na tych samych stylach się nie skończy wiec liczę na wasze rady i podpowiedzi ;) przed państwem Citroën 2CV od tamyia, częściowo już wstępnie pokleiłem, a bodę psikłem aero w kolorze turkusowym (na foto trochę inaczej wyszło) na warsztacie mam juz kilkanaście farbek rożnych firm/typów wcześniej malowałem głównie humbrolami, ale ostatnio szczególnie przy aero przekonuje sie do acryli no i pytanko mam do was, bo zawsze modele starałem sie robić na podstawie fot rzeczywistych, ale na czysto, teraz bym chciał sie jednak pobawić w to tz. brudzenie i w tym przypadku komorę silnika bym chciał trochę urzeczywistnić, poradźcie, jak to ugryźć? do dyspozycji mam proste aero z dolnym zbiorniczkiem, jakieś farbki (czarne, braz, miedz, brud? revell matt 87) i pędzle... teoretycznie jeśli są zdatne mogę skorzystać z lakierów i dupereli makijazowych żony no i kolejna kwestia waloryzacji czyli podwozie, jak tu ciekawie ogarnąć temat? wstępnie psiknięty czarny matt co do modelu w planie zrobienie wersji raczej z zamkniętym dachem w barwie białej, a wnętrze (jesli to można tak nazwać) tj. fotele w beżyku. ale wiadomo wszystko wyjdzie w praniu Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 Witaj na forum. Na początek proponuję Ci KOTLET, wszystkim nam to ułatwi odbiór Twej pracy. teraz bym chciał sie jednak pobawić w to tz. brudzenie Przejrzyj poradniki reggy'ego: ten i i może ten. Przejrzyj wątki innych użytkowników, nie będzie to zmarnowany czas. wiadomo wszystko wyjdzie w praniu Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi