Matee Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 (edited) Witam! To 3 model mojej kolekcji pojazdów naziemnych. Przedstawia on Kfz.14 w Polsce we wrześniu 1939 r. Zrobiłem do niego niego małą dioramę opartą o rysunek na pudełku. A tak on wygląda (proszę o subjektywne opinie): Edited April 3, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corporal_PL Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 No cóż subiektywnie szału nima. Zalany klejem i farbą oraz niefortunne próby błocenia. Za dużo chciałeś na raz na początek chyba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matee Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 Skromnie dodam, że mam 11 lat, a ślady kleju to moje nieudolne próby obdrapań farby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solaris7813 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Więc skoro dopiero zaczynasz, to zajmij się czystym sklejeniem i pomalowaniem. Na odrapania, i inny weathering przyjdzie czas. Poza zalaniem klejem i farbą, rzuciło mi się w oczy również to, że nie szlifujesz wyciętych elementów (głównie mam na myśli tą "ramkę" nad samochodem). Próbuj dalej, każdy następny model będzie lepszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Niestety nie widzę fotek Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Nie jest źle! Próbuj dalej! Trening czyni mistrza! Widać, że masz jakiś pomysł. Pamiętaj o oszlifowaniu części po ich odcinaniu z ramek, a jak chcesz dobry klej to poproś tatę lub mamę o kupno kleju Tamiya Extra Thin. jest to klej do plastiku z pędzelkiem, łatwy do nakładania, a jak nawet coś zalejesz, to ni będzie aż tak bardzo tego widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grazzi Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Prawda, że jeszcze sporo pracy przed Tobą, ale ważne, że próbujesz. A jeszcze jak zaczynasz w tak młodym wieku, to masz na ta prace sporo czasu Walcz dalej, słuchaj porad tych doświadczonych, czytaj fora, a każdy kolejny model będzie lepszy Poza tym nie jest źle, naprawdę Jedyne co mnie gryzie to różne kolory drogi i błota na pojeździe, pilnuj takich rzeczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matee Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 Mam tamiya extra thin, ale jednak czasami kleje humbrolem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Mam tamiya extra thin, ale jednak czasami kleje humbrolem. To klej spokojnie Tamiyą. Humbrol potrafi zniszczyć jakieś drobne elementy, jak zostanie źle nałożony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts