Matee Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam! To 3 model mojej kolekcji pojazdów naziemnych. Przedstawia on Kfz.14 w Polsce we wrześniu 1939 r. Zrobiłem do niego niego małą dioramę opartą o rysunek na pudełku. A tak on wygląda (proszę o subjektywne opinie): Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 No cóż subiektywnie szału nima. Zalany klejem i farbą oraz niefortunne próby błocenia. Za dużo chciałeś na raz na początek chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Skromnie dodam, że mam 11 lat, a ślady kleju to moje nieudolne próby obdrapań farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Więc skoro dopiero zaczynasz, to zajmij się czystym sklejeniem i pomalowaniem. Na odrapania, i inny weathering przyjdzie czas. Poza zalaniem klejem i farbą, rzuciło mi się w oczy również to, że nie szlifujesz wyciętych elementów (głównie mam na myśli tą "ramkę" nad samochodem). Próbuj dalej, każdy następny model będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Niestety nie widzę fotek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie jest źle! Próbuj dalej! Trening czyni mistrza! Widać, że masz jakiś pomysł. Pamiętaj o oszlifowaniu części po ich odcinaniu z ramek, a jak chcesz dobry klej to poproś tatę lub mamę o kupno kleju Tamiya Extra Thin. jest to klej do plastiku z pędzelkiem, łatwy do nakładania, a jak nawet coś zalejesz, to ni będzie aż tak bardzo tego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Prawda, że jeszcze sporo pracy przed Tobą, ale ważne, że próbujesz. A jeszcze jak zaczynasz w tak młodym wieku, to masz na ta prace sporo czasu Walcz dalej, słuchaj porad tych doświadczonych, czytaj fora, a każdy kolejny model będzie lepszy Poza tym nie jest źle, naprawdę Jedyne co mnie gryzie to różne kolory drogi i błota na pojeździe, pilnuj takich rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Mam tamiya extra thin, ale jednak czasami kleje humbrolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Mam tamiya extra thin, ale jednak czasami kleje humbrolem. To klej spokojnie Tamiyą. Humbrol potrafi zniszczyć jakieś drobne elementy, jak zostanie źle nałożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi