taltos1 Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam, przedstawiam moje ostatnie wypociny - Kolekcja Wrzesień 1939 - PzKpfw III Ausf. E Więcej moich ulepków w albumach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ModelarzXXS Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam Bardzo Ładny model. Miałem go zrobić tylko sprej (który kupiłem aby sprawdzić jak działa) go rozpuścił. Malowanie jak widzę nie według instrukcji w gazetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Malowanie jak widzę nie według instrukcji w gazetce. No nie bardzo, według instrukcji gazetkowej powinien być cały szary bez brązowych plam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ModelarzXXS Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 a ten szary to gunmetal? tak mi się wydaje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 a ten szary to gunmetal? tak mi się wydaje Nie, to jest German Grey. Gunmetalem pomalowane są gąski i karabiny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Wiem że maluch, ale washa brak lub słabo widoczny. No i trzeba było lufy nawiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Model całkiem całkiem, tyle że ten chyba najsłabiej wyszedł FtF-owi (zawieszenie) ale czego można oczekiwać raz ograniczenia wtrysku. Natomiast kilka rzeczy można w modelu poprawić wpływając na jego odbiór jak wymiana klocków imitujących uchwytu na takie wykonane z cienkiego drucika. Na układ jezdny można było nałożyć pigmenty imitujące ziemię. O bardziej wyraźnym washu już było jak o nawierceniu luf. To w zasadzie tyle na co zwróciłem uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ModelarzXXS Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Dzień dobry, dobrze, że się rozwija temat Będę mógł na bazie tych rad sam zrobić swój, ale myślę, że na bazie tego będzie dobrze Jest to PzKpfw II Aust. C (malowanie według instrukcji) (Nakładałem Wash ok. 3 razy) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2015 No coś takiego, a ja zastanawiałem się czy washa nie zostawiłem za dużo... Dzięki koledzy za uwagi i porady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi