DarkWing Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Robiłem... robiłem... i zrobiłem. Tytułowy model to BMW 100RT w barwach francuskiej żandarmerii w skali dość mało popularnej 1:8. Kolega Marak robił podobnego ale w wersji cywilnej - ja wybrałem oryginał jaki jest na pudle. Sam model jest raczej marnej jakości, głównie jeśli chodzi o spasowania elementów. Jakość wykonania porównałbym do typowych modeli np. Revella. Budując modele motocykli Tamiya czy Hasegawy, tu można było się załamać i naprawdę trzeba było mieć dużo samozaparcia, żeby wytrwać do końca. Spróbuję wypunktować "+" i "-" tego modelu: Co się podobało: - budowa cylindrów - żeberka z poszczególnych elementów - wszystkie przewody wykonane z gumy - wybór wersji cywilna/żandarmeria Co wkurzało: - fatalne spasowanie części - słabej jakości tworzywo - nie do końca przemyślana konstrukcja budowy modelu - miejscami mało czytelna instrukcja - brak niektórych kalkomanii - paski Czas jaki potrzebowałem na budowę to mniej więcej czas w jakim buduję 3 modele Tamiya w skali 1:12. W swoim magazynie posiadam inny model Hellera w skali 1:8 - Kawasaki, jednak po doświadczeniu z tym BMW skłaniam się do jego pozbycia - sprzedaży/wymiany... Koniec końców oto to, co udało mi się zdziełać przy tym BMW.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Cieszy oko. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchicken Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Do zdjęć z zegarami wydawało mi się że to zdjęcia rzeczywistego motocykla a zdjecia modelu będą później. GRATULUJE piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi