SkivoPL Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Witam Kolejny ukończony model, tym razem od Revella. Niestety Revell się nie postarał... wpakował jakiś stary model do nowego opakowania i sprzedaje po kosmicznej cenie. Nie posiada nawet skrętnych kół Zapłaciłem 110zł a ilością detali jest porównywalny do modeli za 60zł Lambo było modelem testowym. Było to pierwsze podejście do polerowania stąd przetarcia w kilku miejscach Wszelkie opinie - te pozytywne i te trochę mniej, mile widziane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 No cóż zachwytów chyba za dużo nie będzie. Gdybym miał oceniać, to zastosuję odwróconą ocenę szkolną czyli: jeśli to Twój 2. (drugi) model oceniam go na 5, jeśli 3. to na 4, jesli 4. to na 3, a jeśli 5. lub więcej to na 2. Generalnie, przeważnie mam obiekcje, że modele za bardzo się błyszczą. Twój jednak ma stanowczo za mały połysk, pod którym widać pomarańczową skórkę. Uszczelki można poprawić bo są krzywo pomalowane. Daj trochę połysku na fotele, bo ta skóra strasznie matowa. Najlepiej wyszedł Ci chyba spód. Na pozytyw to model czysto złożony (poza małymi chlapnięciami na szybie), linie zapuszczone, swiatła czyste więc nie jest tak najgorzej. Acha. Wydech to w oryginale pewnie chrom, więc warto by go przepolerować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkivoPL Posted May 9, 2015 Author Share Posted May 9, 2015 Był to model testowy przed Hayabusą od Tamki, więc nie starałem się przy nim za bardzo. Chciałem nabyć tylko trochę doświadczenia w polerowaniu . Niestety na tych zdjęciach nie widać tak dobrze połysku. W rzeczywistości błyszczy się dużo bardziej. Może później dorzucę fotkę w innym otoczeniu. Obiecane Fotki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahamut24 Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Nowe fotki a auto wyglada lepiej niż na poprzednich na których wyglądal blado i niewyraźnie. Jak spasowanie u revella ? Ciężko było złożyć całość do kupy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkivoPL Posted May 10, 2015 Author Share Posted May 10, 2015 Muszę trochę przebudować moje "studio" . Ze spasowaniem nie było żadnych problemów. Sam się zdziwiłem ale model jak na Revella dobrze się składał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts