Maciek92 Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 No to i ja dolączączam się do konkursu Co prawda Silvia to to nie jest (musze poczekać jeszcze weekend ) Modelem, który chę złożyć jest U-Boot typu VIIB WCM'u w podziałce 1:400. Zaskoczyło mnie to, że są blaszki, z którymi jeszcze nigdy nie miałem kontaktu Mam nadzieję, że mi z nimi pomożecie In-Box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Jeszcze nie miałem do czynienia z firmą WCM, więc ciekawością przyjrzę się tej relacji. Jak wygląda model pod kątem dopasowania części? Czy dużo szpachli trzeba będzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 16 Listopada 2007 Autor Share Napisano 16 Listopada 2007 Jak wygląda model pod kątem dopasowania części? Czy dużo szpachli trzeba będzie? Narazie nie potrzeba, jestem na etapie klejenia kadłuba (cały podkład można zrobić z blaszki), nadbudówki i fototrawionek (jutro bedą fotki ) Napewno nie ma na nim żadnych kołków ustalających i można wszystko idealnie dopasować Ale detale są IMHO bardzo dobrze odwzorowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Zaskoczyło mnie to, że są blaszki, z którymi jeszcze nigdy nie miałem kontaktu Mam nadzieję, że mi z nimi pomożecie czemu by nie jak nie miałeś z nimi kontaktu to najważniejsza czynność do opanowania na początek - nie zgubić przy wycinaniu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 16 Listopada 2007 Autor Share Napisano 16 Listopada 2007 Jedna to mi już się zgubiła (uchwyt do karabinu), wiesz ile było szukania. Wkońcu znalazła się pod moją skarpetą, ale nie pogięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Jedna to mi już się zgubiła (uchwyt do karabinu), wiesz ile było szukania wiem jak sam zaczynałem... ale zanim się nie wyrobi nawyków są na to recepty: można do wycinania części od spodu podkleić blaszkę taśmą maskującą, można na pensetę (jak nie masz jakiejś odpowiedniej) nałożyć na jej końce fragmenty izolacji z drucików (element wtedy tak łatwo z niej nie wystrzeli) itd. Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 O jaki miły i znajomy widok... Ten modelik jest istnym przepakiem modelu z firmy Mirage... Dodali jedynie blachy i plakietkę z żywicy z emblematem tego Uboota. Przy użyciu blach powinien z tego wyjść naprawdę FAJNY modelik. Do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 Dzięki No to fotki z obecnego stanu budowy: Przepraszam za nieostre fotki, ale aparat odmówił poszłuszeństwa i pogoda nie ta Miałem małe problemy z relingiem (trochę się pogiął, ale da się to wyprostować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2007 Przepraszam wszystkich, ale U-boot już skończony (jest u wuja w niemczech). Fotek z etapow budowy nie posiadam, więc do konkursu go nie zaliczam Fotki gotowego modelu zamieszcze na początku stycznia w galerii "niekonkursowej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi