Daz Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Transporter w trójbarwnym kamo z działem przeciwczołgowym 7,5cm , całość od Tamiya Działo I oba razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Jak zwykle Twoje modele ciesza oko wykonaniem i niestety rozczarowuja merytorycznie. Znam ten model jeszcze z czasow kiedy sam lepilem wiec bledy firmy Tamiya wymienie z pamieci: MG34 wart wymiany poniewaz jest wykonany fatalmie (zlozony dwojnog podobny do niczego), podstawa do strzelan przeciwlotniczych pod w/w ma sie nijak do oryginalu, MG42 z przodu tez do wymiany z racji fatalnie ykonanej kolby, doppeltrommel nie mogl byc uywany z MG42 poniewaz bron ta miala zbyt szeroka komore zamkowa a poza tym magazynki te zostaly oficjalnie wycofane ze sluzby wojsk ladowych w 1940 roku a malowanie Twojego pojazdu to duzo pozniej niz 1940. Twoja przewina to figura z pasem oficerskim i w stopniu... No coz, ja bym powiedzial ze to szeregowy bo te biale obwodki wokol naramiennikow interpretuje jako zwykle wypustki waffenfarbe, ale nawet jezeli przyjac ze jest to tasma podoficerska to jest to tylko plutonowy (unteoffizier) i to bez tresy wokol kolnierza ergo pas oficerski nalezy mu sie tak samo jak mi aureola nad glowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Przerob naramienniki na cos takiego i sprawa figury zalatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 7urgen, Ty za dobrze się na tym wszystkim znasz ;) i nic nie umknie Twojej uwadze KM-y użyłem prosto z "pudełka" i nie ukrywam że nie zwróciłem uwagi na ich wykonanie, a co do żołnierza to jak najbardziej masz rację, poprawie mu pagony bo w założeniu miał to być oficer, będący dowódcą plutonu, lub przynajmniej dowódca pojazdu. Czy coś oprócz pagonów mu domalować? Chodzi mi np o te symbole na kołnierzu, lub srebrną obwódkę kołnierza? i czy kołnierz powinien być szary czy zielony jak pagony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Nie, jak robisz oficera to tylko mu te naramienniki zmien i tyle. Fachowo, skoro ti dywizja GD to powinien miec wpinane monogramy GD na naramiennikach ale nie oczekuje w tej skali takich fanaberii. Oczywiscie pokazuje pogladowo. To sa naramienniki porucznika wojsk pamcernych z GD. Te z poprzedniego posta to podporucznik piechoty. Zostaw tak jak masz tylko domaluj te "tasmy". To bylo metalizowane, wiec dobrze jak by mialo lekki metaliczny polysk. A znam sie tylko na tym na czym sie znam, nie pytaj mnie o zagadnienia z fizyki czy chemii :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 Poprawiłem oficera, mam nadzieje że teraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 No i pieknie. Ladnie Ci to wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 co to za malowanie i z którego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi