Artek Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Nie, żeby mi się jeden Blitz przypomniał czy cuś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2007 pozwolisz że fotki już ukończonego modelu dodam do Swojej małej Blitzogalerii umieszczonej gdzieś w otchłani mojego dysku twardego :P Spoko, niechaj leżą u Ciebie na dysku Nie, żeby mi się jeden Blitz przypomniał czy cuś ;) Ehehe, ano fakt, troszkę się wzorowałem Artku na twoim Blitz'u :P Mam nadzieje, że nie masz mi tego za złe? Trochę wczoraj podłubałem przy modelu. Jakie z tego wyszły efekty sami zobaczcie... Przednie podwozie, pozostał jeden element do przymocowanie i prawdopodobnie Blitz doczeka się felg (w fazie malowania są) w tym tygodniu, i stanie o własnych siłach... Ano tak pokiereszowałem tą skrzynkę, poprawić czy zostawić tak jak jest? Paka, powoli zaczynam ją zapełniać. Jeszcze trochę dosypię tych kamyczków. Niebawem dojdzie jeszcze sporo gratów... Na koniec ''kanapa'' , będzie jeszcze poprawiana, dojdą napewno suche pastele w kolorach brązu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 Witam ! Ładny modelik ;) A na kanape powędrowała w końcu ta chusteczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 A na kanape powędrowała w końcu ta chusteczka ? Nie wiem czy zauważyłeś, bo jest spora różnica. Na ''kanapie'' już wyladowała chusteczka. Wcześniej ''kanapa'' wyglądała tak: Obecnie, jest na takim etapie: Połozyłem jedną warstwę chusteczki zamoczonej w wikolu, to jak się ułożyła wyszło samo, lekko to poprawiłem, śmigłem raz Pactrą 21, następnie użyje kilku rodzajów suchych pasteli - brązu (od jasnego po ciemny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Nie wiem czy zauważyłeś, bo jest spora różnica.Na ''kanapie'' już wyladowała chusteczka. Ja się zawsze zastanawiałem kto wymyślił ten sposób z chusteczką na kanapie, bo na dobrą sprawę przeglądając fotki pojazdów z II W Ś nie zaważyłem aby jakakolwiek kanapa wyglądała jak "psu z gardła wyjęta"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 Hehehe, sam tego nie wiem... Chusteczki użyje po raz ostatni, bo jakoś nie chce mi się już tego zdrapywać... Też mam wrażenie, że pogarsza to jakość rzeczy! Zobaczymy jak wyjdzie po nałożeniu suchych pasteli! A tym czasem wracam do Opla... ...niebawem kolejna porcja zdjęć z warsztatu. Pozdro Łukasz S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2007 Jak że ostatnio nic nie pokazywałem, przyszła pora na dodanie kilku zdjęć. Tak naprawdę mam ostatnio mało czasu. Więc niewiele wykonałem przy modelu. Na pierwszy ogień paka, częściowo już zapchana ładunkiem. Pozostaje tylko do wyknania trochę zadrapań itd. paki oraz przybrudzenie ładunku. Wczoraj póżnym wieczorem wykonałem podwieszanie pod kanistry z wodą, oczywiście będzie też po drugiej stronie. Zaś mi się oberwie, że tego w tym nie było :P Przednie zawieszenie gotowe, ino koła są przymocowane na sucho. I po części chyba nie wszystkie klamoty... Napewno coś jeszcze przybędzie dodatkowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 ino koła sąWidać, że kolega ze Śląska. ;-)A tak generalnie to świetny model i świetna relacja. Najbardziej podoba mi się ten ładunek na pace. Super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 ino koła sąWidać, że kolega ze Śląska. ;-) Zgadza się, ze Śląska :P A tak generalnie to świetny model i świetna relacja. Najbardziej podoba mi się ten ładunek na pace. Super. Spoko, myśle że juz niebawem dojdzie do zakończenia relacji... Bo tak niewiele zostało :P A wracając do relacji: Pokażę kilka ciekawostek z budowy: Drzwi od strony kierowcy, wmontowałem blaszkę dedykowaną do modelu M3 Scout Car (Zvezda 1:35) hehe Prawdopodobnie wsadzę tam kawałek mapy dla urozmaicenia schowka. Paka, oraz pierwsze efekty brudzingu... Ładunek na pace, wiem że świeci, połozyłme na to pierwszą warstwę Matt'u Humbrola (wcześniej rónież, czarna pastela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi