Skocz do zawartości

Moja pierwsza diorama wojenna:)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To może ja- kolego KW-2, to nie jest FB na popierdółki, "lajki" i robienie sobie dobrze pseudopopularnością. Masz coś ciekawego do pokazania/przekazania w kwestii modelarstwa, to zapraszamy. Jeżeli zaczynasz zabawę w modelarstwo, to zbierz nurtujące Cię pytania w jednym poście, lub podczas budowy modelu. Na tę chwilę narobiłeś rabanu w trzech działach, a tutaj piszesz w chaosie o wszystkim nie mając jeszcze modelu na stole. Jak na 17 lat, to dość dziecinnie to wyglada. Trochę pokory i ogłady.

Nie mam FB i nie zamierzam mieć chciałem po prostu pokazać jak wygląda ten model:)

Dobrze zbiorę i napiszę w dziale warsztat.

We wtorek model dojedzie.

Nie moja wina.

Dobrze.

Napisano
Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć jak wygląda ten czołg (choć wątpie, aby ktoś nie wiedział), to wpisze sobie w Googla "KV-2".

No tak

Napisano

To masz parę dni na to by przestudiować tematy na forach i materiały na YT (chyba że w szkołach już nie uczą piśmienności?).

Uuuu zapisze sobie chyba z 20 stron!

I wtedy nie będziesz musiał zapisywać tylu stron nic niewnoszącymi do tematu bzdetami.

Napisano

To masz parę dni na to by przestudiować tematy na forach i materiały na YT (chyba że w szkołach już nie uczą piśmienności?).

Uuuu zapisze sobie chyba z 20 stron!

I wtedy nie będziesz musiał zapisywać tylu stron nic niewnoszącymi do tematu bzdetami.

Już przestudiowałem:)

Z tymi 20 stronami to taki żart:(

Wiem, już nie zapisuje tylko czekam na model i wtedy zaczynam warsztat.

Pozdrawiam!

PS. Za kilka godzin przyjedzie kurier i zobaczę co to za model:)

Napisano
Wnoszę o całkowite zbanowanie trola.

Kurde człowieku co ty ode mnie znowu chcesz!

Bez przesady. Zobaczymy co będzie, gdy już dostanie model.

Dziękuję:)

Napisano

KW-2 nie dziw się że "cloner16" tak reaguje.

Bez przesady. Zobaczymy co będzie, gdy już dostanie model.

Tu się zgodzę, może faktycznie "KW-2" się opanował, od kilku dni nie zaśmieca wątku.

Już przestudiowałem:)

No i zobaczymy czy dobrze przestudiował. "KW-2" polecam Ci poradniki Przemka "NIT", obadaj sobie na yt i dowiesz się masę podstaw które ci się przydadzą na start.

Napisano
Wnoszę o całkowite zbanowanie trola.

W ciągu tygodnia założyłeś 4 tematy zawierające kolejno słowa "moja/pierwsza/diorama" w których są dziesiątki powtarzających się pytań i ty się jeszcze pytasz co ja od ciebie chcę.

W kazdym razie mi taki troling się znudził, ulep czołg z plasteliny albo coś, niech będzie chociaż zabawnie

P.S.Przejrzałem twoj dorobek i czekam na czołg z plasteliny

Napisano

Heh.. Też się tego spodziewam.

Ale jako że Polska to kraina cudów, maybe...

Napisano

Chyba sam muszę wygospodarować troche czasu i zorganizować jakiś dobry trolling

Napisano

Heh.. Też się tego spodziewam.

Ale jako że Polska to kraina cudów, maybe...

Haha, ale śmieszne.

Chyba sam muszę wygospodarować troche czasu i zorganizować jakiś dobry trolling

Naprawdę śmiesznę, haha

KW-2, dostałeś już ten model? Zacząłeś prace?

Wczoraj model dojechał po małej załamce ruszam z robotą

Wyciąłem wczoraj kilka części i będę zaczynał je dzisiaj szlifować papierem ściernym (miejsca gdzie były przyczepione do ramki).

Potem może już zacznę już sklejać to do kupy ale najpierw muszę powalczyć z częściami fototrawionymi (pozaginać je itd. itp.)

W instrukcji jest coś takiego jak sand smooth co oznacza drobny piasek ale czy oto tam chodzi? (czy nie pomyliłem się z tłumaczeniem tego zwrotu?)

Napisano

Załóż już warsztat i pamiętaj aby wszystko dokładnie wyszlifować. Na początek rób wszystko zgodnie z instrukcją. Krok po kroku

Napisano
Załóż już warsztat i pamiętaj aby wszystko dokładnie wyszlifować. Na początek rób wszystko zgodnie z instrukcją. Krok po kroku

Ok!

I tak musiałem już dziś trochę zrobić po swojemu bo odlew był tak kiepski, że po Godzinnej przymiarce nic nadal nie pasowało więc trochę te części zmodyfikowałem i teraz wszystkie częśći pasują jak ulał:)

Warsztat zakładam tylko jeszcze muszę się nauczyć (poczytać) jak wrzucić na forum zdjęcia co może trochę potrwać bo w obsłudze komputera nie jestem najlepszy:(

Napisano

W takim wypadku wnoszę o zamknięcie tematu. KW-2 "warsztat" już założył, więc nie ma co śmiecić w dziale. Będzie potrzebował pomocy to w samym warsztacie zapyta.

Napisano
W takim wypadku wnoszę o zamknięcie tematu. KW-2 "warsztat" już założył, więc nie ma co śmiecić w dziale. Będzie potrzebował pomocy to w samym warsztacie zapyta.

Ja tez wnoszę:)

Warsztat założony i zgadzam się w pełni z Grazzi nie ma co śmiecić:)

Tak, nie ma potrzeby ciągnąć rozmowy tutaj zapraszam tu viewtopic.php?f=87&t=49665

Pozdrawiam i proszę o zamknięcie tego tematu!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.