Grazzi Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 No i Kubuś dopełzł do szczęśliwego (mniej lub bardziej) końca Pokazany w tym Warsztacie Nie mogę powiedzieć, żebym był z niego wyjątkowo zadowolony, ale... Jakość modelu wręcz powala, gdyż sięga dna i kopie w mule, ale chyba każdy polski modelarz pancerki ten modelik u siebie mieć na półce powinien, więc i ja się dorobiłem Wiem, że nie jest on wykonany dobrze (albo nawet nie "prawidłowo"), ale model mnie dosłownie przerósł ilością rzeczy do korekty :( Bądźcie delikatni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solaris7813 Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Jak dla mnie świetny. Też robiłem tego gniota, ale wyszedł mi dużo gorzej. Co następne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Całkiem spoko Zapomniałeś tylko o "wąsach" na masce i godło powinno być chyba po lewej stronie... Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grazzi Posted July 4, 2015 Author Share Posted July 4, 2015 Wąsy (czy chyba "ograniczniki") zaginęły w akcji niestety. A umiejscowienie godła wzorowałem na rysunku konstruktora Kubusia, inż. "Jana": http://8.s.dziennik.pl/pliki/5249000/5249480-272292-900-673.jpg I dzięki Wam za miłe słowa, ciesze się, że się model komukolwiek poza mną podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Witam Chwała Ci za to, że zająłeś się tak ważnym, aczkolwiek nieprzyjaznym modelarzowi zestawem. Chwała Ci za to, że próbowałeś wykrzesać z niego coś wartościowego. Chwała Ci za to, że dobrnąłeś do końca, a nie rzuciłeś go w kąt zapomnienia. Patriotyczne podejście wygrało z konformizmem. Tyle pochwał i pozytywów. Do pewnego momentu w warsztacie całkiem ciekawie ten model wyglądał. Niestety malowanie nie wygląda najlepiej i podobnie jak sam zestaw odbiega od oryginału. Krawędzie plam są zbyt ostre i poszarpane. Nie jest łatwo je poprawnie wymalować, przyznaję to, ale sam widzisz, że efekt końcowy jest jaki jest. Co do bruku mam mieszane uczucia. Z jednej strony powinien być nierówny i niedoskonały, ale tutaj momentami rozbiega się w różne strony, a plastelina na krawędzi płyt chodnikowych, oprócz niedomalowań nosi ślady odcisków palców przez co wygląda niestety niechlujnie Koniec końców szczerze gratuluję Ci podejścia i samozaparcia, jednakże nad techniką musisz jeszcze trochę popracować. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts