Grazzi Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 No i Kubuś dopełzł do szczęśliwego (mniej lub bardziej) końca Pokazany w tym Warsztacie Nie mogę powiedzieć, żebym był z niego wyjątkowo zadowolony, ale... Jakość modelu wręcz powala, gdyż sięga dna i kopie w mule, ale chyba każdy polski modelarz pancerki ten modelik u siebie mieć na półce powinien, więc i ja się dorobiłem Wiem, że nie jest on wykonany dobrze (albo nawet nie "prawidłowo"), ale model mnie dosłownie przerósł ilością rzeczy do korekty :( Bądźcie delikatni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Jak dla mnie świetny. Też robiłem tego gniota, ale wyszedł mi dużo gorzej. Co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Całkiem spoko Zapomniałeś tylko o "wąsach" na masce i godło powinno być chyba po lewej stronie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 4 Lipca 2015 Autor Share Napisano 4 Lipca 2015 Wąsy (czy chyba "ograniczniki") zaginęły w akcji niestety. A umiejscowienie godła wzorowałem na rysunku konstruktora Kubusia, inż. "Jana": http://8.s.dziennik.pl/pliki/5249000/5249480-272292-900-673.jpg I dzięki Wam za miłe słowa, ciesze się, że się model komukolwiek poza mną podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Lipca 2015 Share Napisano 6 Lipca 2015 Witam Chwała Ci za to, że zająłeś się tak ważnym, aczkolwiek nieprzyjaznym modelarzowi zestawem. Chwała Ci za to, że próbowałeś wykrzesać z niego coś wartościowego. Chwała Ci za to, że dobrnąłeś do końca, a nie rzuciłeś go w kąt zapomnienia. Patriotyczne podejście wygrało z konformizmem. Tyle pochwał i pozytywów. Do pewnego momentu w warsztacie całkiem ciekawie ten model wyglądał. Niestety malowanie nie wygląda najlepiej i podobnie jak sam zestaw odbiega od oryginału. Krawędzie plam są zbyt ostre i poszarpane. Nie jest łatwo je poprawnie wymalować, przyznaję to, ale sam widzisz, że efekt końcowy jest jaki jest. Co do bruku mam mieszane uczucia. Z jednej strony powinien być nierówny i niedoskonały, ale tutaj momentami rozbiega się w różne strony, a plastelina na krawędzi płyt chodnikowych, oprócz niedomalowań nosi ślady odcisków palców przez co wygląda niestety niechlujnie Koniec końców szczerze gratuluję Ci podejścia i samozaparcia, jednakże nad techniką musisz jeszcze trochę popracować. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi