JW Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Bolid wystawiony na otwarciu nowego salonu BMW w Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Bolid wystawiony na otwarciu nowego salonu BMW w Bydgoszczy. Dziś jest otwarcie w Lublinie. Później wstawie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Oto zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Fajnie, ale na podstawie tego można sobie jedynie dobrac naklejki, bo to atrapa / Ale i tak warto zobaczyc z bliska pojazd F1. Kiedyś miałem okazję zobaczyc z bliska Renault oraz Hondę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Silniki po każdym sezonie lub grand prix są badane i raczej już nie wracają do bolidu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Silniki po każdym sezonie lub grand prix są badane i raczej już nie wracają do bolidu Przepisy nie pozwalają na wymianę silnika po każdym wyścigu. Jeden silnik musi wytrzymać dwa wyścigi. Przynajmniej tak było w zeszłym sezonie w tym nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Silniki po każdym sezonie lub grand prix są badane i raczej już nie wracają do bolidu Przepisy nie pozwalają na wymianę silnika po każdym wyścigu. Jeden silnik musi wytrzymać dwa wyścigi. Przynajmniej tak było w zeszłym sezonie w tym nie wiem. Wiem, wiem, niejasno się wyraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Tak jak pisze Skoti to nie jest samochód który kiedyś ścigał się po torze ale wiernie odwzorowana kopia do celów promocyjnych. Zespół F1 na jedne sezon buduje kilka nadwozi i w zasadzie później te samochody albo są rozkładane na części albo kilka trafia za grubą kasę do prywatnych kolekcjonerów i czasami uczestniczą w jakiś pokazach na torach. W ogóle ten z Bydgoszczy różni się paroma rzeczami od tego z Lublina a w salonie BMW na Ostrobramskiej w W-awie też taki stoi a gdzie reszta świata gdzie BMW ma setki salonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 W ogóle sam brak silnika świadczy że to nie może być prawdziwy samochód F1 bo silnik w konstrukcji samochodu F1 spełnia także rolę elementu nośnego razem z kokpitem monocoque i skrzynią biegów do której przymocowane jest tylne zawieszenie tworzą jedną zwartą całość. Bolid F1 to nie samochód drogowy z którego można wyjąć silnik i nadal będzie stał na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Ostatni tydzień bolid gościł w Łodzi Może fotki się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi